Skip to main content

Συνελήφθη υπάλληλος της ΔΥΠΑ για δωροληψία - Απαιτούσε 50 μέχρι 100 ευρώ για να μην επιβάλλει πρόστιμα

Φέρεται να απαιτούσε 50 έως 100 ευρώ, προκειμένου να παραλείψει την επιβολή προστίμου ύψους 400 έως 800 ευρώ σε εταιρείες

Για δωροληψία συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων υπάλληλος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνονται επιπλέον μία υπάλληλος-συγγενικό πρόσωπο του συλληφθέντα για συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου και 13 ιδιώτες κατηγορούμενοι για δωροδοκία υπαλλήλου.  

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο υπάλληλος τουλάχιστον από τις 16 Μαρτίου του 2023, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, φέρεται να απαιτούσε 50 έως 100 ευρώ, προκειμένου να παραλείψει την επιβολή προστίμου ύψους 400 έως 800 ευρώ σε εταιρείες οι οποίες είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα οικειοθελείς αποχωρήσεις εργαζομένων τους.

Παράλληλα προέκυψε ότι συγγενικό του πρόσωπο, εργαζόμενη, επίσης, στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, τον βοηθούσε και τον ενημέρωνε για τυχόν γνωριμίες λογιστών με υπαλλήλους της υπηρεσίας, για να μην αποκαλυφθεί η δράσης του.

Στην κατοχή του βρέθηκαν 4.050 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα. Μέχρι στιγμής φέρεται να εμπλέκεται σε τουλάχιστον 15 περιπτώσεις.