Skip to main content

Σύνοδος πρυτάνεων: Ψηφιακά οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια για να μην χαθεί το εξάμηνο

Υπό κατάληψη βρίσκονται περισσότερες από εκατό πανεπιστημιακές σχολές στη χώρα

Να γίνουν ψηφιακά οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια για να μην χαθεί το εξάμηνο λόγω καταλήψεων αποφασίστηκε μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης μεταξύ πρυτάνεων και του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεδιάσκεψη έγινε σε καλό κλίμα και σε λίγο αναμένεται ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας για τις ψηφιακές εξετάσεις στα πανεπιστήμια. Η απόφαση αφορά στα πανεπιστημιακά ιδρύματα οπου δεν υπάρχει, λόγω κινητοποιήσεων, η δυνατότητα να γίνουν δια ζώσης τα μαθήματα.

Σημειώνεται ότι υπό κατάληψη βρίσκονται περισσότερες από εκατό πανεπιστημιακές σχολές στη χώρα αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Η συνεδρίαση της συνόδου των πρυτάνεων, έγινε κατόπιν αιτήματος του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, για να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων του εξαμήνου και κυρίως τη δυνατότητα να γίνουν εξ αποστάσεως, όπως έχει προτείνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια ξεκίνησε με διπλή κατεύθυνση η Εισαγγελία Πρωτοδικών που θέτει υπό έρευνα και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Οι πρυτανικές αρχές προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική περίοδος και κατ’ επέκταση και το εξάμηνο εξαιτίας των καταλήψεων. Οι φοιτητές που αντιδρούν στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.