Skip to main content

Συνολικά 893 ανήλικα παιδιά υποστήριξε η Άρσις στον Έβρο το τελευταίο 11μηνο

Τα παιδιά υποστηρίχθηκαν ολιστικά με ψυχοκοινωνικά, νομικά και συμβουλευτικά μέσα

Συνολικά 893 ασυνόδευτα και χωρισμένα από τους γονείς τους ανήλικα παιδιά υποστήριξε η Ομάδα Παιδικής Προστασίας της ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στην περιοχή του Έβρου, από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ, τα παιδιά υποστηρίχθηκαν ολιστικά με ψυχοκοινωνικά, νομικά και συμβουλευτικά μέσα, δέχτηκαν την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και συμμετείχαν και σε άλλες δράσεις ευαισθητοποίησης της ομάδας.

Τα περισσότερα ασυνόδευτα ανήλικα ήρθαν από τη Συρία και το Αφγανιστάν, ενώ το τρέχον έτος παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των παιδιών από Ιράκ και μείωση των παιδιών που έρχονται από το Πακιστάν.

Η Ομάδα Παιδικής Προστασίας της ΑΡΣΙΣ λαμβάνει παραπομπές από την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Φυλακίου στον Έβρο και πραγματοποιεί ψυχοκοινωνικές συνεδρίες, είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο με τα ανήλικα παιδιά, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Φυλάκιο μέχρι και την αποχώρησή τους. Παράλληλα παρέχει νομική συμβουλευτική και οργανώνει και υλοποιεί διανομή ειδών πρώτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων και φαρμάκων εάν δεν παρέχονται από τις υγειονομικές αρχές.

Η Ομάδα λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου Harmonizing Protection Practices in Greece (HARP) από τον Ιανουάριο του 2022, το οποίο χρηματοδοτείται από το ταμείο DGHomeAsylum, MigrationandIntegrationFund μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) IOM Greece και ολοκληρώνεται τέλος Δεκεμβρίου 2023.