Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Συνταξιούχοι: Τα λεφτά φτάνουν μόνο για μισό μήνα - «Κοροϊδία οι αυξήσεις» (φωτο+vid)

Παλαιότερα βοηθούσαμε εμείς τα παιδιά μας, τώρα μας βοηθούν αυτά, λένε συνταξιούχοι που πραγματοποιούν διαμαρτυρία στο Άγαλμα Βενιζέλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν σήμερα σωματεία συνταξιούχων.

«Η σύνταξη φτάνει μέχρι τις πρώτες 15 ημέρες του μήνα, το πολύ 18 μέρες με μεγάλη οικονομία, τις υπόλοιπες ημέρες τρώμε φασόλια, φακές και ρεβίθια" ανέφερε ο Γιώργος Βουλγαρίδης, συνταξιούχος. «Τα φέρνουμε πέρα πολύ δύσκολα, μετράμε και το κάθε ευρώ. Αυτές οι αυξήσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση είναι απλά βοηθήματα, σε σχέση με τις περικοπές που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια. Ευτυχώς που έχουμε παιδιά φιλότιμα και μας συντηρούν. Παλαιότερα βοηθούσαμε εμείς τα παιδιά μας, τώρα μας βοηθούν αυτά και όσο βέβαια μπορούν, αλλά υπάρχουν και συνταξιούχοι που δεν έχουν καμία βοήθεια».

Ο Αποστόλης Σκουφάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων του νόμου Θεσσαλονίκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει και με ψέματα και με μισές αλήθειες, καθώς αυτές οι αυξήσεις που λέει ότι δίνει εμείς θεωρούμε ότι είναι κοροϊδία, δεδομένου ότι ο πληθυσμός τρέχει, η ακρίβεια καλπάζει και οι αυξήσεις της τάξης του 3,1% που προβλέπονται στον προϋπολογισμό δεν αρκούν με τίποτα».

Image

Οι συνταξιούχοι ζητούν αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτατου μισθού, άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, του ΕΝΦΙΑ και να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Image

Επίσης καταδίκασαν την επίθεση του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού λέγοντας ότι είναι δικαίωμά τους να έχουν ανεξάρτητο κράτος.

Οι συνταξιούχοι διοργανώνουν μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 24 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Image