Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ για οπαδική βία: Απόλυτο επιτελικό μπάχαλο από την κυβέρνηση

«Μια κυβέρνηση που ήρθε στη εξουσία ομνύοντας στο δόγμα τάξη και ασφάλεια, έχει προκαλέσει τη απόλυτη ανασφάλεια σε όλη τη ελληνική κοινωνία», αναφέρει η Κουμουνδούρου

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ομολόγησε ευθέως όχι μόνο την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στο ζήτημα της οπαδικής βίας, αλλά και την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής βούλησης» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δημόσια παραδοχή του ότι η κυβέρνηση νομοθετούσε αλλά δεν εφάρμοζε το νόμο γιατί δεν συνεργάζονταν οι ιδιοκτήτες, αποτελεί μνημείο κυβερνητικής ανευθυνότητας, σαφή ένδειξη κυβερνητικής ομηρείας, έλλειψης σθένους και εν τέλει κυβερνητικής ανυπαρξίας. Το ερώτημα ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο επανέρχεται στο προσκήνιο με τον πλέον δραματικό τρόπο. Πάντως, απ’ ότι φαίνεται όχι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη…» .

«Την ίδια στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου, τη μία μέρα ανακοινώνει ότι έχει κατονομαστεί το πρόσωπο που διέταξε τη επίθεση στους αστυνομικούς και την άλλη μέρα (αφού τον αδειάζει το ίδιο το υπουργείο του) το ανασκευάζει, δηλώνοντας ότι ο 18χρονος συλληφθείς δεν τον κατονόμασε, αλλά έχει περιγράψει την παρουσία του…» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Πρόκειται για το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο. Μια κυβέρνηση που ήρθε στη εξουσία ομνύοντας στο δόγμα τάξη και ασφάλεια, έχει προκαλέσει τη απόλυτη ανασφάλεια σε όλη τη ελληνική κοινωνία. Οι πολίτες βιώνουν διαρκώς φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας και η κυβέρνηση παρατηρεί τις εξελίξεις απαθής και άβουλη. Συσκέψεις επί συσκέψεων, επικοινωνιακές ανακοινώσεις μέτρων που δεν εφαρμόζονται ποτέ, αδυναμία συνεννόησης και συντονισμού του κρατικού μηχανισμού, ομολογία απουσίας οποιασδήποτε βούλησης για σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα

Η ανασφάλεια όμως, δεν αφορά μόνο τα φαινόμενα βίας - οπαδικής ή μη - αλλά στο σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας. Ο προϋπολογισμός που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, δικαίως χαρακτηρίζεται ως προϋπολογισμός ακρίβειας και υψηλής φορολογίας. Οριζόντια και άδικα χαράτσια στους ελεύθερους επαγγελματίες, καμία απάντηση στην κρίση ακρίβειας, στην κρίση χρέους, στη στεγαστική και κλιματική κρίση.

Τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα: Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δίνει καθημερινά τη μάχη στη Βουλή και την κοινωνία για την ανάσχεση των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης. Με σκληρή αντιπολίτευση αλλά και με τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις, για τα μεγάλα προβλήματα της εποχής».