Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: Δεύτερη μέρα εργασιών για το Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη

Μέχρι το βράδυ η σημερινή συνεδρίαση - Το δείπνο σε ταβέρνα του νησιού και ο φόβος για την επιδείνωση του καιρού

Νωρίς το πρωί και μετά τον πρωινό καφέ στα ξενοδοχεία τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που βρίσκονται στις Σπέτσες πήραν τον δρόμο για το σπίτι του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, όπου συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι εργασίες της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Πηγές κοντά στον κ. Κασσελάκη έλεγαν πως ο πρόεδρος «πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο, με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους», ενώ σημείωναν πως οι εργασίες της χθεσινής πρώτη μέρα κύλησαν ομαλά και ακούστηκαν πολύ εποικοδομητικές προτάσεις. 

Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα οι βουλευτές θα κάνουν μία διακοπή στις 2 το μεσημέρι για φαγητό και οι εργασίες θα συνεχιστούν στις 4 το απόγευμα για να ολοκληρωθούν στις 9 το βράδυ. Θα ακολουθήσει δείπνο που θα παραθέσει ο κ. Κασσελάκης σε ταβέρνα των Σπετσών. 
Το άγχος πολλών βουλευτών είναι η επιδείνωση του καιρού, καθώς για αύριο το πρωί που έχει προγραμματιστεί η αναχώρησή τους προβλέπονται ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο. 

Μετά και την έλευση της Έλενας Ακρίτα, της Ρένας Δούρου, της Νίνας Κασιμάτη και της Αθηνάς Λινού, οι απουσίες περιορίζονται στις τρεις. Συγκεκριμένα δεν έχουν προσέλθει ο Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη και η Μαρίνα Κοντοτόλη, η οποία είναι ασθενής. 

Η σημερινή συνεδρίαση άρχισε με την εισήγηση του Τομεάρχη Εργασίας, Γιώργου Γαβρήλου και της Τομεάρχη Κοινωνικής Προστασίας, Κατερίνας Νοτοπούλου, για να ακολουθήσει η τοποθέτηση του Τομεάρχη Οικονομίας, Νίκου Παππά, η οποία, λόγω πολιτικής βαρύτητας, θα διαρκέσει μία ώρα.

Κάθε εισήγηση είναι σε δύο μέρη, δηλαδή στα πρώτα λεπτά υπάρχουν επιχειρήματα ως προς την αντιπολίτευση που αναδεικνύει ο κάθε Τομεάρχης και στη συνέχεια ακολουθούν ερωτήσεις και απορίες από τους συναδέλφους του.

Τέλος, νωρίς το μεσημέρι οι γραμματείς του κόμματος θα έχουν συνάντηση με το Συντονιστικό.

Με πληροφορίες από protothema και ertnews