Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κρίσιμη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας - «Όχι» Γεροβασίλη για την ΚΟ

Τα 43 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίζουν για τον χρόνο εκλογής του νέου προέδρου

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που θα ορίσει το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Τα 43 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίζουν για τον χρόνο εκλογής του νέου προέδρου, με κρίσιμο ορόσημο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, μετά από πολλές συνεννοήσεις και έντονες «ζυμώσεις» πολλών ημερών η Όλγα Γεροβασίλη δεν θα είναι η μεταβατική πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη θέση του Αλέξη Τσίπρα.

Η πρώην υπουργός επέλεξε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του skai.gr, να μην δεχτεί τη θέση και αναμένεται στην Πολιτική Γραμματεία να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω και από αυτό το θέμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάποιο άλλο πρόσωπο για τη θέση του επικεφαλής της Κ.Ο.

Είναι ζήτημα μείζονος σημασίας, καθώς την Πέμπτη θα ξεκινήσει η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις και στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν ποιος θα εκπροσωπήσει το κόμμα.

Είναι πολλά τα ανοιχτά μέτωπα, όπως ο καθορισμός της ημερομηνίας της εκλογής του νέου προέδρου, της διεξαγωγής του Συνεδρίου και βεβαίως τα πρόσωπα που θα τρέξουν στην κούρσα της διαδοχής.

Πηγή: skai.gr