Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο η Ολγα Γεροβασίλη

Η πρώην υπουργός αποδέχθηκε πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη, που επιχειρεί να πέσουν οι εσωκομματικοί τόνοι

Μετά το φιλί ήρθε και το δείπνο μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Όλγας Γεροβασίλη, που καταδεικνύει πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κάνει μια ολική στροφή.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο Παγκράτι με τη «συνεδριακή του αντίπαλο» και της ζήτησε να μετέχει στο νέο Εκτελεστικό Γραφείο που θα συγκροτηθεί, με την αντιπρόεδρο της Βουλής να του απαντάει θετικά.

Με τη λήξη του συνεδρίου στην Κουμουνδούρου έφτασαν πολλά ανησυχητικά μηνύματα. Όλοι συμφώνησαν πως το κλίμα διχόνοιας και η δημιουργία δύο στρατοπέδων θα κάνει πολύ δύσκολη την πορεία μέχρι τις ευρωεκλογές.

Οι αλλαγές στα πρόσωπα που ήθελε να «τρέξει» ο Στέφανος Κασσελάκης αποδείχθηκε πως δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Η πιθανότητα να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή αυτό το Σαββατοκύριακο απομακρύνεται, όπως και η εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας. Καταλύτης των εξελίξεων, που θα δημιουργούσε πολλές καραμπόλες, ήταν η Ράνια Σβίγκου.

Όλα δείχνουν πως θα εξακολουθήσει να είναι το «νούμερο δύο» της Κουμουνδούρου, σε μια προσπάθεια το κόμμα να πάει συντεταγμένα προς τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, λίγα μέτρα μακριά από το μαγαζί που συνέτρωγαν ο Στέφανος Κασσελάκης με την Όλγα Γεροβασίλη, η Ράνια Σβίγκου με τον Γιώργο Βασιλειάδη, σε άλλο εστιατόριο, επίσης στο Παγκράτι, έκαναν έναν απολογισμό των τελευταίων εξελίξεων.

Για τον αναπληρωτή γραμματέα είναι γεγονός πως κάποιο άλλο πρόσωπο θα τον διαδεχθεί, που δεν αποκλείεται να σηματοδοτεί το άνοιγμα προς το Κέντρο. Οι αλλαγές, πάντως, ξεκίνησαν χθες, καθώς απομακρύνθηκε από τη θέση του ο διευθυντής του κόμματος Θύμιος Γεωργόπουλος έπειτα από θητεία τριάμισι ετών.

Πηγή: Καθημερινή