Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Υγεία μόνο για πλούσιους ή αναβάθμιση του ΕΣΥ για όλους;

Η ανακοίνωση αναφέρεται σε περιστατικό κατά το οποίο πατέρας στη Λήμνο πλήρωσε 5.000 ευρώ για αεροδιακομιδή του γιου του

«Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει φέρει το ΕΣΥ η ΝΔ, ειδικά στα νησιά της χώρας», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή περιστατικό αεροδιακομιδής από τη Λήμνο.

Κατ' αρχάς ο ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει το περιστατικό: «Πατέρας στη Λήμνο πλήρωσε 5.000 ευρώ για αεροδιακομιδή του παιδιού του στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, μετά από τροχαίο. Όχι μόνο το νησί δεν είχε αναισθησιολόγο, αλλά ούτε καν η αεροδιακομιδή δεν προσφέρθηκε δωρεάν».

Ακολούθως προσθέτει: «Το περιστατικό αυτό έρχεται μετά τις τραγικές απώλειες συνανθρώπων μας στην Κω, τη Νέα Μάκρη και τη Χαλκιδική, ακόμη και σε καρότσες αγροτικών, λόγω ελλείψεων στο ΕΚΑΒ».

Γενικεύοντας σημειώνει: «Όλα αυτά, την ώρα που έχει αποκαλυφθεί από τον κ. Πνευματικό το κρυφό σχέδιο της ΝΔ στην Υγεία για περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις, ακόμη και διαλογή ασθενών με απάνθρωπες λογικές κόστους - οφέλους. Ακόμη και τώρα, όμως, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την εξαπάτηση των πολιτών τάζοντας 10.000 νέες προσλήψεις στην Υγεία, ενώ στην πραγματικότητα δεν σκοπεύει να κάνει ούτε μία νέα πρόσληψη πέρα από αντικαταστάσεις συνταξιοδοτήσεων».

Κλείνοντας υποστηρίζει ότι «το δίλημμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου είναι ακόμη πιο καθαρό: Υγεία μόνο για πλούσιους ή αναβάθμιση του ΕΣΥ για όλους;».

Γιαννάκος: Πατέρας στη Λήμνο πλήρωσε 5.000 ευρώ για αεροδιακομιδή του γιου του

Όπως είπε ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ένας πατέρας στη Λήμνο χρειάστηκε να πληρώσει 5.000 ευρώ για την αεροδιακομιδή του 15χρονου γιου του από τη Λήμνο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Το περιστατικό συνέβη στις 27 Μαΐου, όταν δύο παιδιά με κατάγματα μετά από τροχαίο έπρεπε να περιμένουν πέντε μέρες προκειμένου να χειρουργηθούν, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμος αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο Λήμνου. Το ένα το παιδί εξετάστηκε από ορθοπεδικό καθώς έφερε κάταγμα στην κνήμη, ωστόσο ο άλλος 15χρονος που τραυματίστηκε στο μηριαίο, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του και συγκεκριμένα, πνευμονική εμβολή.

Ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ μίλησε για την αεροδιακομιδή του παιδιού από τη Λήμνο και το πρόβλημα έλλειψης αναισθησιολόγων στα νησιά.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος στο νοσοκομείο της Λήμνου υπάρχουν τρεις ορθοπεδικοί αλλά κανένας μόνιμος αναισθησιολόγος. Το πρόβλημα αυτό παρατηρείται σε πολλά ακόμα νησιά όπου οι αναισθησιολόγοι φεύγουν από νοσοκομεία της Αθήνας και μετακινούνται για λίγες ημέρες στην επαρχία.

Ο πατέρας του μικρού ασθενή χρειάστηκε να πληρώσει 5.000 ευρώ τα οποία δεν ήταν εύκολο να συγκεντρώσει και τα κατάφερε χάρις τη βοήθεια ενός δωρητή.

Σημειώνεται ότι στην αρχή η κατάστασή του δεν φαινόταν σοβαρή αλλά τελικά η υγεία του επιδεινώθηκε και έτσι κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί σε ΜΕΘ μεγάλης πόλης.

«Θα το χάναμε το παιδί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος εξηγώντας πόσο αναγκαίο ήταν να διακομιστεί το παιδί στη Θεσσαλονίκη καθώς στη Λήμνο δεν υπήρχε αναισθησιολόγος.