Skip to main content

Συστράτευση δήμου Θέρμης και πολιτών ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ στα Βασιλικά

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Βασιλικών πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 20 Οκτωβρίου κάτοικοι της περιοχής, εκπρόσωποι του δήμου Θέρμης, της Κοινότητας και τοπικών φορέων. Με την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα, οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν την πλήρη αντίθεσή τους στο κλείσιμό του, υπογραμμίζοντας πως εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή και εκατοντάδες πολίτες.

Το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Βασιλικών είναι από τα παλαιότερα που λειτουργούν στην Κεντρική Μακεδονία. Ο όγκος των συναλλαγών είναι πολύ μεγάλος καθώς εκτός από τα Βασιλικά εξυπηρετεί Κοινότητες και χωριά όπως ο Άγιος Αντώνιος και το Μονοπήγαδο, το Λιβάδι, η Περιστερά, η Σουρωτή, αλλά και το γειτονικό Γαλαρινό που δεν ανήκει στο δήμο Θέρμης. Ωστόσο, με απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ το υποκατάστημα θα διακόψει τη λειτουργία του από την προσεχή Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.

Σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Απόστολος Τσολάκης ανέφερε ότι «σύσσωμη η τοπική κοινωνία εξέφρασε σήμερα με την παράσταση διαμαρτυρίας τη βούλησή της να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με κάθε τρόπο και εξαντλώντας κάθε μέσο πίεσης, ακόμη και με περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ώστε να μην ανασταλεί η λειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ».

Image

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον κ. Τσολάκη, την πρόεδρο της Κοινότητας Βασιλικών Όλγα Γιανιού και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Άννα Τσιφτελίδου, Φάνη Καρκατζούνη και Δημήτρη Βλαχομήτρο συναντήθηκαν με την προϊσταμένη του υποκαταστήματος Σοφία Συμεωνίδου από την οποία ζήτησαν να μην αφαιρεθεί τίποτε από τον υπάρχοντα εξοπλισμό και να μην γίνει οποιαδήποτε ενέργεια στην κατεύθυνση του κλεισίματος του υποκαταστήματος.

Επιστολή του δημάρχου

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος έχει ήδη αποστείλει επιστολή προ τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ Γρηγόρη Δημητριάδη, με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του, καθώς και την αντίθεση όλης της τοπικής κοινωνίας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος. Παράλληλα, στην ίδια επιστολή εξηγεί τις επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση αυτή των ΕΛΤΑ εφόσον υλοποιηθεί. Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο δήμαρχος Θέρμης τονίζει πως «με την παρούσα επιστολή μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την έντονη  διαμαρτυρία μας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ στα Βασιλικά. Η κίνηση σας αυτή αποτελεί βαρύ πλήγμα για τις περιοχές που περιλαμβάνονται στην Δημοτική Ενότητα Βασιλικών, οι περισσότερες των οποίων είναι απομακρυσμένες από το κέντρο του Δήμου Θέρμης, (π.χ. Άγιος Αντώνιος, Μονοπήγαδο, Λιβάδι, Περιστερά κλπ), δεν έχουν καλή πρόσβαση μέσω αστικής συγκοινωνίας στην έδρα του Δήμου και κατοικούνται κυρίως από συνταξιούχους και ηλικιωμένους για τους οποίους το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στα Βασιλικά εξυπηρετούσε άμεσες και πραγματικές ανάγκες, καθώς τα ΕΛΤΑ, όπως γνωρίζετε,  αποτελούν στήριγμα για την επικοινωνία και εξυπηρέτηση των κατοίκων αυτών, οι οποίοι έχουν απόλυτη ανάγκη τις ταχυδρομικές και λοιπές παρεχόμενες υπηρεσίες».

Ο κ. Παπαδόπουλος υπογραμμίζει πως «η εξέλιξη αυτή, δηλαδή το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματός σας βρίσκει τον Δήμο Θέρμης κατηγορηματικά αντίθετο, και δεν είναι δυνατό να αποδεχτούμε ότι σε ένα ευνομούμενο κράτος παύουν να παρέχονται υπηρεσίες προς τους πολίτες, που τις έχουν μεγάλη ανάγκη, με βάση μόνο τα εσωτερικά κριτήρια αναδιάρθρωσης του οργανισμού των ΕΛΤΑ. Τα ΕΛΤΑ ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες που λειτουργούν σήμερα οφείλουν να προσφέρουν το κοινωνικό τους έργο με τον αποτελεσματικότερο και ευνοϊκότερο τρόπο αφού διαχειρίζονται ένα πολύτιμο κοινωνικό αγαθό συνταγματικά κατοχυρωμένο προς τους πολίτες».

Η επιστολή του δημάρχου Θέρμης καταλήγει λέγοντας «ζητάμε να ανακαλέσετε ΑΜΕΣΑ την απόφασή σας περί κατάργησης και αντί αυτής να λάβετε απόφαση για να αναβαθμίσετε το παρόν υποκατάστημα σε ένα πολυδύναμο κέντρο ταχυδρομικών υπηρεσιών με προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμούς, σε συμμόρφωση με τις επιταγές της ψηφιακής μετάβασης, της κοινωνικής σύγκλισης και περιφερειακής συνοχής, διότι παρέχουν εξαιρετικά σημαντικό έργο το οποίο αξίζουν και δικαιούνται οι κάτοικοι των περιοχών της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών».

Το «παρών» στη σημερινή κινητοποίηση έδωσαν επίσης οι κοινοτικοί σύμβουλοι Αστέριος Καρακώτας και Γιώργος Βουλγαρούδης.