Skip to main content

Τα αποτελέσματα των καθηγητών στις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Τα αποτελέσματα των καθηγητών στις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Την Τρίτη αναμένεται να συγκροτηθούν σε σώμα τα νέα διοικητικά συμβούλια όλων των ΕΛΜΕ.
Α΄ ΕΛΜΕ

Στην Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης πρώτη δύναμη αναδείχτηκε και φέτος η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (από το χώρο του ΚΚΕ) συγκεντρώνοντας 277 ψήφους και τρεις έδρες. Συνολικά ψήφισαν 931 καθηγητές και η ΔΑΚΕ έλαβε 259 ψήφους και τρεις έδρες, η ΠΑΣΚ 238 και τρεις έδρες, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία 97 ψήφους και η Αντεπίθεση Εκπαιδευτικών 39 ψήφους. Από την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ εκλέγονται οι Νίκος Αγαθαγγέλου, Μιράντα Παπαγεωργίου και Νατάσα Διαμαντή, από τη ΔΑΚΕ οι Μιχάλης Φραγκούλης, Χρήστος Φιλίππου και Αναστάσιος Σαρδέλης και από την ΠΑΣΚ οι Νίκη Οικονόμου, Μάρθα Κουτρουμάνου και Κατερίνα Κουμλίδου. Ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα θέσει η πλειοψηφούσα παράταξη το επόμενο διάστημα είναι το νέο σύστημα προσλήψεων, που θα προωθήσει η κυβέρνηση.

Β΄ ΕΛΜΕ

Η ΔΑΚΕ φαίνεται ότι διατήρησε τις δυνάμεις της και την πρώτη θέση στη Β΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, όπου επίσης παρατηρείται ενίσχυση των δυνάμεων της ΠΑΣΚ και ταυτόχρονες απώλειες σε αριστερές παρατάξεις. Στις κάλπες προσήλθαν 1.389 καθηγητές και η ΔΑΚΕ συγκέντρωσε 445 ψήφους (τρεις έδρες), η ΠΑΣΚ 386 (δύο έδρες), η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 234 (μία έδρα) και η Αγωνιστική Συνεργασία, που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, 204 (μία έδρα). Καταμετρήθηκαν 120 άκυρα και λευκά, ενώ εκλέγονται οι Θρασύβουλος Δαρδαμανέλης, Γεώργιος Τόδας και Ελένη Νικολαϊδου-Τεκίδου από τη ΔΑΚΕ, οι Ηρακλής Ξανθόπουλος και Κλαίρη Χειμωνίδου από την ΠΑΣΚ, η Λεμονιά Ντιντή από την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και η Αριστέα Βαβουγιού από την Αγωνιστική Συνεργασία.

Γ΄ ΕΛΜΕ

Στη Γ΄ ΕΛΜΕ για άλλη μία χρονιά πρώτη ήρθε η Αγωνιστική Συνεργασία (στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ) με 276 ψήφους και τρεις έδρες (322 πέρυσι και τρεις έδρες). Η ΠΑΣΚ πήρε 207 ψήφους και δύο έδρες (πέρυσι 188 και δύο έδρες), η ΔΑΚΕ 156 και μία έδρα (πέρυσι 198 και δύο έδρες), η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 156 και μία έδρα (πέρυσι 198 και καμία έδρα) και η Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία 76 ψήφους (πέρυσι 71). Φέτος ψήφισαν 860 καθηγητές και καταμετρήθηκαν 822 έγκυρα, ενώ πέρυσι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 933 (881 έγκυρα). Από την Αγωνιστική Συνεργασία εκλέγονται οι Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Τριαντάφυλλος Τρανός και Σοφία Γωγάκου, από την ΠΑΣΚ οι Γιώργος Αδαμίδης και Χρυσούλα Δέλλα-Ελευθεριάδου, από τη ΔΑΚΕ ο Γιάννης Θεοδοσιάδης και από την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ η Ειρήνη Τερζηβασιλειάδου.

Δ΄ ΕΛΜΕ

Η ΠΑΣΚ αναδείχτηκε πρώτη στην Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, όπου άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 1.064 καθηγητές. Η ΠΑΣΚ έλαβε 300 ψήφους και δύο έδρες (πέρυσι 262), η ΔΑΚΕ 288 και δύο έδρες (πέρυσι 300), η Αγωνιστική Συνεργασία 214 και δύο έδρες, η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 145 και μία έδρα, η Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών 27 και η Πρωτοβουλία Γένοβα 18. Από την ΠΑΣΚ εκλέγονται οι Αθηνά Σπύρου και Παναγιώτης Αραμπατζής, από τη ΔΑΚΕ οι Γεώργιος Δρούτσας και Ηλίας Γκεντσίδης, από την Αγωνιστική Συνεργασία η Μαρίνα Μάλλιου και ο Παντελής Κετέν και από την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ ο Βασίλης Θεοδωρακόπουλος.

Ε΄ ΕΛΜΕ

Σημαντική άνοδος παρατηρείται στα ποσοστά της ΠΑΣΚ στην Ε΄ ΕΛΜΕ, ενώ η Αγωνιστική Συνεργασία παρουσιάζει απώλειες, χάνοντας την πρώτη θέση. Φέτος άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 1.545 καθηγητές (πέρυσι 1.590) και καταμετρήθηκαν 1.468 έγκυρα. Η ΠΑΣΚ έλαβε 454 ψήφους και δύο έδρες (πέρυσι 341), η ΔΑΚΕ 392 και δύο έδρες (πέρυσι 390), η Αγωνιστική Συνεργασία 305 και δύο έδρες (πέρυσι 464), η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 211 και μία έδρα (πέρυσι 207), η Αγωνιστική Κίνηση 72 ψήφους και η Αντεπίθεση Εκπαιδευτικών 34. Από την ΠΑΣΚ εκλέγονται οι Αθανάσιος Φυλάκης και Γιώργος Μπεκιαρίδης, από την ΔΑΚΕ οι Χρήστος Βαϊτσίδης και Ισαάκ Λυκίδης, από την Αγωνιστική Συνεργασία οι Δημήτρης Πιτσιάβας και Αννα Ρογδάκη και από την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ ο Γιάννης Νοτάκης.

Τα νέα διοικητικά συμβούλια όλων των ΕΛΜΕ αναμένεται να συγκροτηθούν σε σώμα την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τρίτη.