Skip to main content

Τα είδη ατμίσματος και οι τιμές των ηλεκτρονικών τσιγάρων

Πλέον τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν κερδίσει μια θέση στη ζωή εκατομμυρίων ατμιστών που έχουν διακόψει το κάπνισμα-Τα πάντα για το ηλεκτρονικά τσιγάρο

Σήμερα, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν κερδίσει μια θέση στη ζωή εκατομμυρίων ατμιστών που διέκοψαν το κάπνισμα. Υπάρχουν διάφορα είδη ατμίσματος, ενώ οι τιμές των ηλεκτρονικών τσιγάρων ποικίλουν. Το ζήτημα είναι για κάποιον που ξεκινάει το άτμισμα είναι η εμπειρία που ζητάει. Ακόμα όμως, και για κάποιον που ήδη είναι έμπειρος, η μετάβαση από το ένα είδος σε ένα άλλο μπορεί να δώσει άλλη τροπή – πιο ευχάριστη. Έτσι, δεν υπάρχει χρυσός κανόνας για τα καλύτερα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Τα πάντα εξαρτώνται από το τι ζητάει ο καθένας. Παλαιότερα, δεν υπήρχαν τόσες επιλογές και αυτό ήταν δεσμευτικό. Αυτό άλλαξε, και πλέον στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές ηλεκτρονικές συσκευές με τα αντίστοιχα αξεσουάρ και αναλώσιμα, όπως πχ. υγρά αναπλήρωσης. Ας δούμε όμως, παρακάτω τα είδη ατμίσματος:

1. Τι είναι τα e cigs

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αυτού του τύπου μοιάζουν πολύ με το παραδοσιακό τσιγάρο. Είναι η πιο απλή λύση για κάποιον αρχάριο. Η κατασκευή τους και το χτύπημα στο λαιμό είναι παρόμοια, οπότε η μετάβαση από το ένα στο άλλο είναι πιο εύκολη. Είναι διακριτικά, αλλά και αρκετά φθηνά. Η μπαταρία τους επαναφορτίζεται, καθώς και τα υγρό αναπλήρωσης αντικαθίσταται με το που τελειώσει. Το μόνο αρνητικό είναι πως η μπαταρία τους κρατάει μερικές ώρες μόνο, στην περίπτωση που τα χρησιμοποιείτε πολύ και συστηματικά, αλλά και η παραγωγή ατμού είναι μικρότερη συγκριτικά με τα υπόλοιπα είδη.

2. Τι είναι τα pod vapes

Στη συνέχεια, αυτό το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατάλληλο για κάθε τύπου ατμιστή είτε πρόκειται για αρχάριο είτε όχι, ενώ είναι αρκετά οικονομικά. Ο σχεδιασμός τους είναι μεταξύ του e cig και του vape pen. Η μπαταρία του είναι επαναφορτιζόμενη, ενώ το υγρό αναπλήρωσης μόλις τελειώσει αναπληρώνεται με καινούργιο. Σχετικά με τη μπαταρία του, μπορεί να κρατήσει αρκετά, δίνοντας έτσι την αυτονομία στον ατμιστή να το χρησιμοποιεί για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Το καλό σε αυτή την περίπτωση είναι η δυνατότητα επιλογής διαφορετικών αρωμάτων όσον αφορά τα υγρά αναπλήρωσης. Επίσης, ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι η δυνατή αίσθηση νικοτίνης που το κάνει να ξεχωρίζει.

3. Τι είναι τα vape pens

Τα vape pens ανήκουν στα είδη ατμίσματος και διαφέρουν με τις παραπάνω κατηγορίες στο εξής: Δεν χρειάζεται να πετάτε το φυσίγγιο του υγρού αναπλήρωσης μιας που ξαναγεμίζουν. Ένα μειονέκτημα είναι πως η αντίσταση χρειάζεται αλλαγή περίπου ανά 2 εβδομάδες και αυτό προσδίδει ένα έξτρα κόστος. Αντιθέτως, ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα ρύθμισης του ατμού και της θερμοκρασίας λειτουργίας της συσκευής. Και εδώ, υπάρχει ποικιλία υγρών αναπλήρωσης. Είναι μια πρόταση για όσους ενδιαφέρονται για ηλεκτρονικά τσιγάρα με μέτρια διάρκειας μπαταρίας, αλλά που κυκλοφορούν σε πολλές μάρκες.

4. Τι είναι τα Box kits

Τα Box Kits είναι ηλεκτρονικά τσιγάρα όπου ο σχεδιασμός τους μοιάζει με ένα κουτί. Έχουν διάφορες ονομασίες και μπορεί να τα βρείτε και ως box mods. Η μπαταρία τους κρατάει περισσότερο από όλες τις κατηγορίες που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Το κόστος τους είναι πιο υψηλό, ενώ είναι κατάλληλα για κάθε ατμιστή. Το θετικό είναι πως η δεξαμενή του υγρού αναπλήρωσης σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να την αλλάξετε και να χρησιμοποιήσετε κάποια από άλλη μάρκα αν θέλετε. Επίσης, είναι πιο πολύπλοκα στη λειτουργία τους, χωρίς αυτό να είναι αρνητικό, αφού μπορείτε να κάνετε διαφορετικές ρυθμίσεις.

Όπως είδαμε παραπάνω το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει εξελιχθεί με το πέρασμα του χρόνου, και ίσως μελλοντικά να υπάρξουν και νέες εκδοχές του. Παρόλα αυτά, η χρήση προϊόντων που περιέχουν νικοτίνη σημαίνει πως ναι μεν, έγινε διακοπή του παραδοσιακού τσιγάρου, από την άλλη όμως, η απεξάρτηση από τη νικοτίνη συνεχίζει να υπάρχει. Η τιμή ηλεκτρονικού τσιγάρου διαφέρει, μπορεί να ξεκινάει από πχ. 6 ευρώ για τα είδη που είναι μιας χρήσης και μπορεί να ξεπεράσει και τα 100 ευρώ σε περίπτωση αγοράς ενός ολοκληρωμένου και πιο εξελιγμένου κιτ ατμίσματος. Αυτό σημαίνει πως ο κάθε ατμιστής μπορεί να δοκιμάσει διαφορετικά είδη και να καταλήξει σε αυτό που τον καλύπτει από κάθε άποψη.