Skip to main content

Τα κόκκινα δάνεια στη συνάντηση Στουρνάρα - τραπεζιτών

Η ΤτΕ παρουσίασε στην ΕΕΤ τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει τις αμέσως επόμενες ημέρες προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα

Το μείζον ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα, με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, η ΤτΕ παρουσίασε στην ΕΕΤ τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει τις αμέσως επόμενες ημέρες προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, η ΤτΕ αναμένεται να θέσει ποσοτικούς στόχους για τη μείωση των «προβληματικών δανείων» της κάθε τράπεζας, ξεχωριστά

Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση για το πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), το οποίο επίκειται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας με πράξη του κ. Στουρνάρα.

Επί τάπητος ετέθη και το ζήτημα των εποπτικών δραστηριοτήτων της ΤτΕ, προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο επίσης, διαθέτει εποπτικές αρμοδιότητες.