Skip to main content

Τα μέλη της νέας σύνθεσης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης

Εξελέγησαν σήμερα τα 15 νέα τακτικά μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Νέα σύνθεση απέκτησε από σήμερα η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την εκλογή των νέων μελών σε ειδική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η εκλογή έγινε βάσει της αναλογικότητας στην εκπροσώπηση των περιφερειακών παρατάξεων, όπως προβλέπεται από το νόμο και η θητεία της νέας Μητροπολιτικής Επιτροπής είναι διετής (τέλος του 2023).

Η παράταξη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, «Αλληλεγγύη», εξέλεξε εννέα μέλη, η παράταξη του Χρήστου Γιαννούλη, «Κοιτάμε Μπροστά» δύο μέλη, κι από ένα εξέλεξαν οι παρατάξεις του Χρήστου Παπαστεργίου, «Πράξεις για τη Μακεδονία», του Σωτήρη Αβραμόπουλου, «Λαϊκή Συσπείρωση», του Νίκου Χρυσομάλλη, «Ελληνική Αυγή» και του Φίλιππου Γκανούλη, «Οικολογία – Πράσινη Λύση».

Εκλέχθηκαν 15 τακτικά και 15 αναπληρωματικά μέλη.

Η νέα σύνθεση

Τα νέα τακτικά μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης (αλφαβητικά) είναι:

-«Αλληλεγγύη»: Θεόδωρος Αγγελίδης, Δημήτρης Ασλανίδης, Όλγα – Χριστίνα Γούλα, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Σάκης Κίκης, Ντίνος Κούης, Γερακίνα Μπισμπινά, Νίκος Τζόλλας και Λίνα Φιλιππιάδου.

-«Κοιτάμε Μπροστά»: Ανατολή Αγαθαγγελίδου και Γιώργος Ζέρβας.

-«Πράξεις για τη Μακεδονία»: Γιώργος Τρελλόπουλος.

-«Λαϊκή Συσπείρωση»: Σωτήρης Αβραμόπουλος.

-«Ελληνική Αυγή»: Νίκος Χρυσομάλλης.

-«Οικολογία – Πράσινη Λύση»: Φίλιππος Γκανούλης.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία» Δέσποινα Χαραλαμπίδου και «ΑΝΤΑΡΣΙΑ» Θανάσης Αγαπητός απείχαν από τη συνεδρίαση για τους ίδιους λόγους για τους οποίους απείχαν κι από την αντίστοιχη συνεδρίαση για την εκλογή του νέου προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.