Skip to main content

Τα πρώτα επτά φωτοβολταϊκά πάρκα στη Λακωνία ολοκλήρωσε η Exel Solar

Η θυγατρική του ομίλου Exel Group βρίσκεται σε συζητήσεις για την οριστικοποίηση των συμφωνιών για φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής ισχύος 10 MW σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Στην ολοκλήρωση και παράδοση των πρώτων επτά φωτοβολταϊκών πάρκων στους Μολάους της Λακωνίας, ισχύος 850 KW προχώρησε η εταιρία Exel Solar, θυγατρική του ομίλου Exel Group, ενώ ολοκληρώνει το όγδοο φωτοβολταϊκό πάρκο στο Κιλκίς, ισχύος 142 KW.  Εξάλλου, η εταιρία βρίσκεται πολύ κοντά στην οριστικοποίηση των συμφωνιών για πάρκα, συνολικής ισχύος 10 MW στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Λακωνία υλοποιήθηκαν εξ ολοκλήρου από την Exel Group, η οποία με την τεχνογνωσία, την τριακονταετή εμπειρία και την επιτυχημένη πορεία της στον κλάδο του μετάλλου, εισήλθε δυναμικά στην αγορά του κλάδου της ηλιακής ενέργειας. H θυγατρική Exel Solar είχε την ευθύνη για τον σχεδιασμό, τον κεντρικό συντονισμό και την εγκατάσταση, ενώ η αρμόδια παραγωγική μονάδα του ομίλου παρείχε την τεχνολογική υποδομή (σχεδίαση και κατασκευή της σταθερής βάσης στήριξης Exel G1). Τα υψηλής απόδοσης φωτοβολταϊκά πλαίσια των πάρκων ανήκουν στη σειρά ESP Series 60, αποκλειστικής σχεδίασης και κατασκευής της Exel Group. H σύνδεση των πάρκων με το δίκτυο της ΔΕΗ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου.

«Η ολοκλήρωση και παράδοση των πρώτων επτά φωτοβολταϊκών πάρκων από την Exel Solar έγινε με επιτυχία, βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και με τα πιο αξιόπιστα και ποιοτικά συστήματα. Η απόδοση και η διάρκεια ζωής των συστημάτων αποτελούν τα πιο κρίσιμα σημεία για την απόσβεση και αξιοποίηση της επένδυσης. Σεβόμενοι απόλυτα τόσο την επιχειρηματική προσπάθεια όσο και τις επενδύσεις των πελατών μας, τοποθετούμε την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών μας στο επίκεντρο της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας και κουλτούρας», επισημαίνει ο γενικός διευθυντής στο τμήμα της ηλιακής ενέργειας, κ.Νίκος Πιτσόκος.