Skip to main content

Τα βουλγαρικά τραγούδια των Σκοπιανών και τα τάματα των Τούρκων

Χιλιάδες Τούρκοι έκαναν τάμα στον Άη Γιώργη της Πριγκήπου - Τρεις οι κυριότεροι λόγοι που συρρέουν κατά χιλιάδες κάθε χρόνο στον Ναό

Συμβουλή των προγόνων μας: «Ζη την σήμερον ότι αύτη η χθες ελπιζομένη αύριόν εστιν» / Ζήσε το σήμερα διότι είναι το αύριο που περίμενες χθες».

Ως σκάνδαλο χαρακτηρίζονται οι δηλώσεις της Σκοπιανής τραγουδίστριας Έλενα Βελέφσκα, που δήλωσε ότι τα τραγούδια που αρέσουν στους Σκοπιανούς του εξωτερικού είναι βουλγαρικά! Ανέφερε για παράδειγμα το "Κάζι κάζι όμπλατσε λε μπέλο", που σύμφωνα με την ίδια δεν υπάρχει βραδιά στη διασπορά που να μη τραγουδήσει αυτό το τραγούδι.

Οι δηλώσεις της άναψαν τα αίματα των Σκοπιανών της διασποράς. Τις μελλοντικές συναυλίες της στην Αυστραλία, τον Μάιο και τον Ιούνιο, λένε ότι θα τις μποϋκοτάρουν… [Είδες κύριε Κοτζιά μου, πόσο… Μακεδόνες είναι οι Σλάβοι των Σκοπίων; Εκτός, αν ήταν και Βούλγαρος ο Μέγας Αλέξανδρος]

Αχάριστοι οι Σλάβοι των Σκοπίων. Σε Τίρανα και Πρισρένη έστησαν αγάλματα του Μπους και του Κλίντον. Κοντά στα άπειρα μακεδονίζοντα γλυπτά, δυο ανδριάντες Κοτζιά και Τσίπρα δεν χωρούν στα Σκόπια; Ούτε που το σκέφτηκαν.

Ανασκουμπώνονται οι Αλβανοί στα Σκόπια για να υποστηρίξουν τον κυβερνητικό υποψήφιο. Το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα των Σκοπίων, DUI, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, συνεδρίασε για να αξιολογήσει τα εκλογικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών κατά τον πρώτο γύρο της 21ης Απριλίου και αποφάσισε να ωθήσει το αλβανικό στοιχείο να ψηφίσει τον προτεινόμενο από την κυβέρνηση, Στέβο Πενταρόφσκι, στον δεύτερο γύρο στις 5 Μαΐου.

Το DUI θα κινηθεί από "πόρτα σε πόρτα" σε κάθε αλβανική συνοικία για την υπερψήφιση του Πενταρόφσκι, χαρακτηρίζοντας ως συναινετικό που δεν αγνοεί τα αλβανικά συμφέροντα, υποστηρίχθηκε.

Χιλιάδες Τούρκοι έκαναν τάμα στον Άη Γιώργη της Πριγκήπου. Τρεις είναι οι κυριότεροι λόγοι που συρρέουν κατά χιλιάδες κάθε χρόνο στον Ναό της Πριγκήπου. Πρώτος, πιστεύουν στα θαύματά του, τα οποία όπως λένε συμβαίνουν σε όσους πιστεύουν σε αυτόν, ανεξαρτήτως θρησκείας. Οι Τούρκοι γράφουν σε ένα χαρτάκι την ευχή τους και την αφήνουν στο μοναστήρι. Ως αντάλλαγμα παίρνουν ένα κουδούνι, το οποίο επιστρέφουν όταν πραγματοποιηθεί η ευχή. Και όλο και περισσότεροι, αναφέρουν ότι αυτό που ζήτησαν συνέβη.

Δεύτερον, το πράσινο χρώμα της στολής του είναι για τους μουσουλμάνους το χρώμα της ζωής. Δηλαδή ιερό. Και τρίτον, ειδικά οι Τούρκοι της Κωνσταντινούπολης, στην όψη του τροπαιοφόρου με το ξίφος πάνω στο άλογο, ένιωθαν πάντα έναν φόβο.

Ωραίος τύπος ο Κιμ της Β. Κορέας. Ενώ έμπαινε το θωρακισμένο τρένο του στον Σταθμό του Βλαδιβοστόκ, σωματοφύλακές του που προηγήθηκαν, με τα μαύρα κουστούμια τους, έτρεχαν μαζί με το τρένο και καθάριζαν τις χειρολαβές, τα παράθυρα και την πόρτα του βαγονιού από όπου κατέβηκε ο ηγέτης.

Στην Ελλάδα δεν συνέβη ποτέ κάτι παρόμοιο. Οι ηγέτες μας δεν ταξιδεύουν με τρένο.