Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
x

ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΟΡΦΑΝΗ

O αγαπητός ποιμενάρχης μάς αφήνει παρακαταθήκη ένα πολυσχιδές πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο στον τόπο μας, ανέφερε ο δήμαρχος Λαγκαδά.

«Η Μητρόπολή μας μένει ορφανή», τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης για την κοίμηση του Μητροπολίτη Ιωάννη, τονίζοντας ότι σήμερα είναι ημέρα πένθους.

«Τον αποχαιρετώ με βαθύτατη οδύνη και θλίψη, όμως θα τον θυμάμαι πάντα με βαθιά αισθήματα εκτίμησης και σεβασμού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Αναλυτικά η δήλωση του

«Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος από την αναπάντεχη είδηση του θανάτου του Μακαριστού Μητροπολίτη μας και προσωπικού μου φίλου Ιωάννη. Τις ημέρες της νοσηλείας του στο νοσοκομείο είχα καθημερινή επικοινωνία μαζί του. Η κατάστασή του έδειχνε να βελτιώνεται. Δυστυχώς, σήμερα ανακοινώθηκε το μοιραίο. 

Στο σύντομο βίο της θητείας μου στο δημαρχιακό αξίωμα, είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά και να υπάρξει πολύτιμος συμπαραστάτης και οδηγός μου. Εκτίμησα το ήθος του, την ευρύτητα του πνεύματός του, την πρωτοπόρα σκέψη του, αλλά και τη βαθύτατη αφοσίωσή του στο ποιμαντικό έργο.

Σήμερα είναι ημέρα πένθους. Η Μητρόπολη μας μένει ορφανή. Όμως ο αγαπητός ποιμενάρχης μάς αφήνει παρακαταθήκη ένα πολυσχιδές πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο στον τόπο μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Τον αποχαιρετώ με βαθύτατη οδύνη και θλίψη, όμως θα τον θυμάμαι πάντα με βαθιά αισθήματα εκτίμησης και σεβασμού.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην πνευματική οικογένειά του, στους οικείους του και στη Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ