Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020
x

ΤΑΓΙΑΝΙ: ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΗΠΑ

Ο ιταλός πρόεδρος του ΕΚ υπογράμμισε πως αυτοί που επιλέγουν να παραμείνουν έξω από τη συμφωνία θα χάσουν μια ιστορική ευκαιρία για τους πολίτες.

«Pakta sunt servanda, οι συμφωνίες δέον να τηρούνται, και η συμφωνία του Παρισιού πρέπει να γίνει σεβαστή, είναι ζήτημα αξιοπιστίας και ηγεσίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι αντιδρώντας στη χθεσινή ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου Ντόνλαντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ αποσύρονται από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. «Η συμφωνία αυτή είναι ζωντανή και θα την προωθήσουμε με ή χωρίς την αμερικανική κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ιταλός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε επίσης πως «αυτοί που επιλέγουν να παραμείνουν έξω από τη συμφωνία θα χάσουν μια ιστορική ευκαιρία για τους πολίτες, για τον πλανήτη και για την οικονομία. Η ΕΕ θα συνεχίσει να ηγείται προσπαθειών κατά της κλιματικής αλλαγής και να είναι ένας παγκόσμιος πόλος προσέγγισης επενδύσεων, καινοτομιών και τεχνολογίας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και προωθώντας την ανταγωνιστικότητα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ