Skip to main content

Ταχιάος για αντιδράσεις στο Flyover: Ανακαλύπτω ότι ο παλαιοχριστιανισμός δεν κατοικεί μόνο στην Κορινθία (vid)

Η αναφορά του υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου κατά την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το Flyover

Άναψαν τα αίματα κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το Flyover, όταν στο βήμα βρέθηκε για την ομιλία του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος.

Μια φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Ταχιάος για περί «παλαιοχριστιανισμού» και στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση κατοίκων που αντιδρούν στο Flyover και οι οποίοι βρίσκονται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

«Εκπλήσσομαι όταν ανακαλύπτω ότι ο παλαιοχριστιανός δεν κατοικεί μόνο στα σπήλαια της Κορίνθου. Λυπάμαι πάρα πολύ γι΄αυτό. Λυπάμαι όταν διαπιστώνω ότι τέτοιους είδους προσεγγίσεις γίνονται σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ταχιάος.

Άμεση ήταν η αντίδραση του δικηγόρου - εκπροσώπου των κατοίκων από τα Κωνσταντινοπολίτικα, Αλέξανδρου Αδαμίδη ο οποίος κάλεσε τον κ. Ταχιάο να εξηγήσει τι εννοεί, λέγοντας πως θα υποβάλει σε βάρος του μήνυση.
«Κάντε μου μήνυση αλλά πείτε μου ποιο ποινικό αδίκημα είναι αυτό», ανταπάντησε ο κ. Ταχιάος και ρώτησε τον κ. Αδαμίδη «για ποιο λόγο μυγιάζεται».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο υφυπουργός αναφέρθηκε στη δεύτερη διαπίστωση που έκανε παρακολουθώντας την συνεδρίαση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η δεύτερη διαπίστωση που κάνω είναι ότι είχαμε μια πόλη που λειτουργούσε ρολόι και ξαφνικά ήρθε ένα έργο και τα έκανε όλα άνω κάτω».
 

Αντιδράσεις προκάλεσε η ομιλία του και λίγα λεπτά αργότερα, με τους κατοίκους να τον καλούν να σταματήσει να είναι προσβλητικός απέναντί τους.

 

Με την παρέμβαση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σπύρου Βούγια τα πνεύματα ηρέμησαν και συνεχίστηκε η ομιλία του κ. Ταχιάου.