Skip to main content

Τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των Παλαιστινίων ο σταρ του NBA Κάιρι Ίρβινγκ - Η διακοπή συμβολαίου με τη Nike (vid)

Ο ίδιος ο παίκτης έχει εκφράσει πολλές φορές την στήριξη του στην Παλαιστίνη, φορώντας μπλούζες, βραχιόλια, ακόμα και κάλτσες με μηνύματα στα οποία δηλώνει την θέση του

 Ξανά στο προσκήνιο βρέθηκε ο σταρ του ΝΒΑ, Κάιρι Ίρβινγκ, εκφράζοντας ανοιχτά την άποψή του υπέρ των Παλαιστινίων σε συνέντευξη Τύπου μετά από αγώνα. Ο άσσος των Μάβερικς εμφανίστηκε, μετά την ήττα από τους Μπάκς, φορώντας ένα ασπρόμαυρο μαντίλι που ονομάζεται keffiyeh, το οποίο είναι παραδοσιακό σύμβολο αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη.

Ο ίδιος ο παίκτης έχει εκφράσει πολλές φορές την στήριξη του στην Παλαιστίνη, φορώντας μπλούζες, βραχιόλια, ακόμα και κάλτσες με μηνύματα στα οποία δηλώνει την θέση του. Στην επικείμενη συνέντευξη Τύπου όμως δεν ρωτήθηκε για την κίνησή του να φορέσει keffiyeh, ούτε απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον πόλεμο, όμως ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις στα social media με μία μερίδα των φιλάθλων του να τον στηρίζουν για αυτή του την κίνηση και μια άλλη να τον κατακρίνει. Μέχρι στιγμής όμως ο Αμερικανός δεν έχει δείξει να επηρεάζεται απο τα όσα του λένε οι οπαδοί, τόσο τα αρνητικά όσο και τα θετικά, καθώς πάντα υπερασπίζεται την δική του άποψη.

Δείτε τον Κάιρι Ίρβινγκ στην συνέντευξη Τύπου:

 

Η κίνηση του Ίρβινγκ να φορέσει το keffiyeh, έρχεται σχεδόν ένα χρόνο αφότου αποβλήθηκε για πέντε αγώνες από την πρώην ομάδα του, τους Μπρούκλιν Νετς, καθώς είχε αναρτήσει στα social media ένα βίντεο το οποίο περιείχε δηλώσεις και απόψεις εναντίον του Ισραήλ. Για τον ίδιο λόγο και η εταιρία αθλητικών ειδών Nike, διέκοψε κάθε επαγγελματική σχέση μαζί του το καλοκαίρι. Σημειώνεται πως ο Αμερικανός είχε συνάψει πολυετές συμβόλαιο μαζί της και είχε κυκλοφορήσει σειρά ρούχων και παπουτσιών με το λογότυπό του, όμως η Nike δεν ήταν ικανοποιημένη με την συμπεριφορά του παίκτη με αποτέλεσμα να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Έτσι από τον Ιούλιο αγωνίζεται φορώντας τα παπούτσια της κινεζικής μάρκας AΝΤΑ, στην οποία μάλιστα είναι και επικεφαλής σύμβουλος του τμήματος μπάσκετ.

Τέλος σημειώνεται ότι ο επίσημος λογαριασμός των Μάβερικς είχε δημοσιεύσει πριν μερικές ημέρες μια φωτογραφία του Ίρβινγκ, ο οποίος κατά την διάρκεια της προπόνησης φορούσε παπούτσια που έφεραν το μήνυμα: «Όχι άλλη γενοκτονία».