Skip to main content

Τακτοποίηση συμβασιούχων και εργαζομένων στα stage ζητά η ΚΕΔΚE

Την τακτοποίηση συμβασιούχων και εργαζομένων στα προγράμματα stage, είτε μέσω μοριοδότησής τους είτε μέσω νομοθετικής ρύθμισης, ζητά από την κυβέρνηση η ΚΕΔΚΕ, με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το
Την τακτοποίηση συμβασιούχων και εργαζομένων στα προγράμματα stage, είτε μέσω μοριοδότησής τους είτε μέσω νομοθετικής ρύθμισης, ζητά από την κυβέρνηση η ΚΕΔΚΕ, με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Διοικητικό της Συμβούλιο σε μια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, παρουσία συμβασιούχων, στη Θεσσαλονίκη. Η απόφαση του Δ.Σ. αναφέρει ακόμη ότι σχετικά με το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις που θα ισχύσει στο μέλλον η ΚΕΔΚΕ θα υποβάλλει εγκαίρως τις τελικές της παρατηρήσεις.

Συμβασιούχοι και εργαζόμενοι στα προγράμματα stage αντέδρασαν έντονα στην υιοθέτηση του όρου «τακτοποίηση» στην απόφαση του Δ.Σ, ζητώντας να διατυπωθεί με σαφήνεια αίτημα για τη μονιμοποίησή τους.

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης φορέων αυτοδιοίκησης Polis, έγινε ενημέρωση για τον προϋπολογισμό του 2010, ενόψει της συνάντησης αντιπροσωπείας της Ένωσης με τον υπουργό Οικονομικών.

Παράλληλα τα μέλη του Δ.Σ. εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους για ζητήματα που άπτονται της διοικητικής μεταρρύθμισης και συγκεκριμένα για τις αρμοδιότητες του θεσμού της αιρετής περιφερειακής διοίκησης, την κατανομή των πόρων στους βαθμούς της αυτοδιοίκησης, τα όρια των νέων περιφερειών και το ενδεχόμενο προσλήψεων για τη στήριξη της λειτουργίας των νέων διοικητικών σχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ