Skip to main content

Σε Κρήτη και Σαντορίνη ταξίδεψε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας

Ο Τάραντ αφίχθη στις 20/3 με πτήση από την Κωνσταντινούπολη στην Ελλάδα και διέμεινε για λίγες ημέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης και την Σαντορίνη.

Ο Αυστραλός δράστης της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, Μπρέντον Τάραντ, είχε διαμείνει λίγες ημέρες στην Ελλάδα, τον Μάρτιο του 2016, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, ο Τάραντ αφίχθη στις 20/3 με πτήση από την Κωνσταντινούπολη στην Ελλάδα και διέμεινε για λίγες ημέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης και την Σαντορίνη.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, πάλι το 2016, είχε διέλθει δύο φορές από την Ελλάδα με πτήσεις transit, στις 29 Νοεμβρίου και στις 10 Δεκεμβρίου.

Οι αρχές ασφαλείας εξετάζουν ενδελεχώς τις επισκέψεις του 28χρονου στις βαλκανικές χώρες, καθώς εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών, ανέπτυξε διασυνδέσεις με κύκλους ακροδεξιών και ισλαμοφοβικών οργανώσεων.

Ανάμεσα στις χώρες που φέρεται να είχε ταξιδέψει, συγκαταλέγεται η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Σερβία, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Βοσνία, όπως επίσης και η Τουρκία.