Skip to main content

Ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο για την απόρριψη μπάζων στη δυτική Θεσσαλονίκη μετά από ανακαίνιση διαμερίσματος

Οι αρχές είχαν συλλάβει τον περασμένο Σεπτέμβριο δύο άτομα που πετούσαν μπάζα στη δυτική Θεσσαλονίκη

Στην ταυτοποίηση δύο επιπλέον ατόμων που εμπλέκονται σε υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης από ανεξέλεγκτη απόρριψη μπαζών προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι αρχές είχαν συλλάβει δύο υπήκοους Αλβανίας, ηλικίας 26 και 34 ετών, οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, πετούσαν μπάζα σε αγροτική περιοχή στη δυτική Θεσσαλονίκη, κοντά στα ΕΛΠΕ, προερχόμενα από ανακαίνιση σπιτιού στο κέντρο.

Διαβάστε σχετικά: Έκαναν ανακαίνιση στο κέντρο αλλά πετούσαν τα μπάζα σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης (φωτο)

Οι αρχές ταυτοποίησαν τα στοιχεία δύο ακόμη ημεδαπών, ηλικίας 44 και 42 ετών, για τους οποίους προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ότι ο πρώτος, στο πλαίσιο πραγματοποίησης ολικής ανακαίνισης διαμερίσματος, ανέθεσε στον δεύτερο την εκτέλεση εργασιών κατεδαφίσεως εντός του διαμερίσματος και κατόπιν τον καθαρισμό του με απομάκρυνση των μπαζών και απόρριψή τους. Στη συνέχεια και μετά την αποπεράτωση των εργασιών ο 42χρονος ανέθεσε στους δύο (συλληφθέντες) αλλοδαπούς την απομάκρυνση των Απόβλητων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.) και ανεξέλεγκτη απόρριψη τους έναντι συμφωνηθείσας αμοιβής.

Το σχετικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.