Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021
x

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΧΡΥΣΟΧΟΐΔΗ: 15 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Μέσω της ανακοίνωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καλούνται όσοι έχουν καταλάβει κτήρια σε οικειοθελή αποχώρηση από αυτά

Αυστηρή διορία 15 ημερών για την εκκένωση των καταλήψεων σε ολόκληρη την Επικράτεια έδωσε μέσω σχετικής του ανακοίνωσης το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μέσω αυτή της ανακοίνωσης καλούνται όσοι έχουν καταλάβει κτήρια σε οικειοθελή αποχώρηση και σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές για την μεταφορά τους σε δομές, καθώς σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον παρέλθουν οι 15 ημέρες θα ακολουθήσουν αστυνομικές επιχειρήσεις.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση όπως εκδόθηκε:

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας.

Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ