Skip to main content

Η εντολή των θεσμών για τις τράπεζες: Τελειώνετε, επιτέλους

Με ξεκάθαρη εντολή έφυγε από τη συνάντηση με τους θεσμούς ο προσωρινός πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Με τους θεσμούς, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο συσκέψεων, που έχει στηθεί στο Χίλτον της Αθήνας, συναντήθηκε τελικώς και ο προσωρινός πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γιώργος Μιχελής. Θέμα; Οι τραπεζικές εξελίξεις, που παραμένουν ακόμα στάσιμες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ρωτήθηκε για τα διοικητικά κενά στο Ταμείο αλλά και σε δύο τράπεζες (Εθνική και Πειραιώς) και έφυγε με μια ξεκάθαρη εντολή: «Τελειώνετε, επιτέλους».

Στο μεταξύ, ειδικά σε ό,τι αφορά στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας και στον διορισμό του κ. Π. Θωμόπουλου στη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου, το αίτημα σύγκλησης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΕΤΕ,  για την ανατροπή του, «πάγωσε» οριστικά. Μολονότι δεν έχει οριστικοποιηθεί, ακόμα και η πρόταση για σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, δεν θα περάσει. Το πραγματικό αφεντικό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, SSM, με επιστολή του στην Τράπεζα της Ελλάδας, ζήτησε να "παγώσουν" όλες οι διαδικασίες.

Τέλος σε ό,τι αφορά στο άλλο ανοικτό θέμα, της τοποθέτησης νέου διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς, "κάτι" ακούγεται στην αγορά ότι θα έχουμε σύντομα λύση και με τον γρίφο αυτό. Σχετικό άλλωστε ήταν και το ταξίδι του προέδρου της Πειραιώς, Γ. Χατζηνικολάου, πριν μερικές μέρες στην Φρανκφούρτη. Εκεί όπου συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη του SSM για το συγκεκριμένο θέμα...