Skip to main content

Τέλος οι προμήθειες στα νοσοκομεία από Δευτέρα

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν από τις 11 Οκτωβρίου οι προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι σταματούν τον ανεφοδιασμό ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού, απαιτώντας την
Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν από τις 11 Οκτωβρίου οι προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι σταματούν τον ανεφοδιασμό ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού, απαιτώντας την εξόφληση των οφειλομένων από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το Βήμα, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελλήνων Προµηθευτών Επιστηµών και Υγείας καταγγέλλουν πως ύστερα από περίπου έξι χρόνια συσσωρευμένων χρεών (2004- 2010), οι οφειλές των νοσοκομείων ξεπερνούν τα 2,6 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, από την αρχή του έτους τα νοσοκομεία έχουν εξοφλήσει τους προμηθευτές μόλις για το 4,6% των υλικών που έχουν παραλάβει.

Οι προμηθευτές ζητούν, μεταξύ άλλων, την εξόφληση των οφειλών των νοσοκομείων του πρώτου εξαμήνου του 2010 και τη συνέχιση των πληρωμών για την εξόφληση των οφειλών των επομένων μηνών, καθώς και την καταβολή 200.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο πρόσφατος νόμος, σε όλους όσοι έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση.