Skip to main content

Τέλος στην καταστροφολογία έβαλε ο πρωθυπουργός

Αστείες αλλά και επικίνδυνες χαρακτήρισε τις φήμες περί χρεοκοπίας της χώρας και επιστροφής στη δραχμή ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση με την ΟΚΕ Αρκαδίας.
Αστείες αλλά και επικίνδυνες χαρακτήρισε τις φήμες περί χρεοκοπίας της χώρας και επιστροφής στη δραχμή ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση με την ΟΚΕ Αρκαδίας. «Οι φήμες αναστατώνουν χωρίς λόγο τους πολίτες και βάλλουν τον πυρήνα της προσπάθειάς μας και τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός», τόνισε.

Ακόμη, δύσκολα, αλλά αναγκαία για τη σωτηρία της χώρας, χαρακτήρισε τα δημοσιονομικά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση. «Τα μέτρα που πήραμε πονούν, δεν ήταν ευχάριστες αποφάσεις, ήταν όμως αναγκαίες αποφάσεις για να σώσουμε την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι αφού σωθεί η Ελλάδα, η κυβέρνηση θα μπορέσει να αφιερωθεί στις βαθύτερες αλλαγές, για να μην ξαναβρεθεί η χώρα σε τέτοια κρίση.

Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό, τόνισε ότι «οι αποφάσεις που πήραμε και παίρνουμε δεν είναι απλώς για να αλλάξουμε το ασφαλιστικό, αλλά για να διατηρήσουμε την βιωσιμότητα των ταμείων, για να ξέρουμε ότι μπορούν να πάρουν τα παιδιά μας συντάξεις».

Ανάλογη αναφορά έκανε και για τις περικοπές των μισθών στο δημόσιο τομέα, σημειώνοντας πως το μέτρο αυτό ελήφθη «για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στους δημοσίους υπαλλήλους να παίρνουν κανονικά το μισθό τους, για να μη φθάσει το κράτος κοντά σε παύση πληρωμών».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως κοντά στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης, πραγματοποιεί αυτή την ώρα το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, εν αναμονή της άφιξης του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και μελών του υπουργικού συμβουλίου.