Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΕΒΑΛΕ Ο ΠΟΥΤΖΝΤΕΜΟΝ - ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

Ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας αποφάσισε να λήξει το ζήτημα με την υποψηφιότητά του ως προέδρου της περιοχής, προτείνοντας άλλον υποψήφιο.

Τέλος στο αδιέξοδο των επτά μηνών, προκειμένου να καταφέρει η περιοχή να σχηματίσει τελικά κυβέρνηση, έθεσε ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν.

Ο Πουτζντεμόν, σε σημερινή του ανακοίνωση, πρότεινε ως υποψήφιο πρόεδρο τον βουλευτή Κιμ Τόρα, απόφαση που γνωστοποίησε τόσο στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ρότζερ Τόρεντ, όσο και στον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας Αρτούρ Μας και τους πρώην συμβούλους του στο εξωτερικό.

Οι Καταλανοί βουλευτές θα πρέπει να εκλέξουν έναν πρόεδρο που θα αναλάβει να σχηματίσει τοπική κυβέρνηση μέχρι τις 22 Μαΐου, προκειμένου να αποφευχθεί η προκήρυξη νέων εκλογών. Οι προηγούμενες εκλογές διεξήχθησαν πρόωρα τον Δεκέμβριο, αφού ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι καθαίρεσε την κυβέρνηση του Πουτζντεμόν επειδή ανακήρυξε παράνομα την αυτονομία της Καταλονίας.

Ο Κιμ Τόρα, το "Plan D", όπως τον αποκαλεί η τοπική εφημερίδα LaVanguardia, έχει σπουδάσει νομικά, είναι συγγραφέας και επιμελητής εκδόσεων. Είναι ο τέταρτος υποψήφιος για την προεδρία της Καταλονίας, αφού είχαν προηγηθεί ο ίδιος ο Πουτζντεμόν, ο Ζόρντι Σάντσες και ο Ζόρντι Τουρούλ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ