Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
x

ΤΑΙΠΕΔ: Η ΠΑΛΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΤΟΡΙΑ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙ 125.000 ΕΥΡΩ

Το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει ότι μετά από αίτημά του για βελτιωμένη προσφορά, το τίμημα υπερβαίνει σημαντικά την ανεξάρτητη αποτίμηση

Δεκτή έκανε το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση τη βελτιωμένη προσφορά του επενδυτικού fund «Lonwabo Trust» για την απόκτηση ακινήτου στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής, η οποία ανέρχεται σε 125.000 ευρώ.

Το ΔΣ του Ταμείου ανακήρυξε την Lonwabo Trust ως Προτιμητέο Επενδυτή, λαμβάνοντας υπόψη τη θετική εισήγηση των συμβούλων του ως προς την εγκυρότητα της υποβληθείσας προσφοράς, την αποτίμηση ανεξάρτητου αποτιμητή και κατόπιν της θετικής γνωμοδότησης του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

Το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει ότι μετά από αίτημά του για βελτιωμένη προσφορά, το τίμημα υπερβαίνει σημαντικά την ανεξάρτητη αποτίμηση, ενώ με την ολοκλήρωση της συναλλαγής το ελληνικό δημόσιο θα απαλλαγεί πλέον από τα λειτουργικά κόστη του ακινήτου (τέλη ακίνητης περιουσίας, δημοτικά κλπ.).

Το Lonwabo Trust με έδρα το Κέιπ Τάουν ένα αφρικανικό fund που έχει δημιουργηθεί με σκοπό τις επενδύσεις στο real estate.

Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Χάτφιλντ στην Πρετόρια, σε κοντινή απόσταση από το Προεδρικό Μέγαρο και στέγαζε τα γραφεία της Ελληνικής Πρεσβείας στη Πρετόρια μέχρι που εγκαταλείφθηκε λόγω της κακής κατάστασής του.

Για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, η KLC Δικηγορική Εταιρεία ενήργησε ως νομικός σύμβουλος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ