Skip to main content

Τεράστιες ουρές στην παραλία της Θεσσαλονίκης για τα δωρεάν τεστ κορωνοϊού (vid)

Οι πολίτες συρρέουν κατά δεκάδες στην παραλία της Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξεταστούν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ - «Μας η ανησυχεί η κατάσταση»

Τεράστια ουρά για τα δωρεάν rapid test που θα διενεργεί καθόλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει σχηματιστεί ήδη στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Οι πολίτες συρρέουν κατά δεκάδες στο σημείο προκειμένου να εξεταστούν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, έχοντας προκαλέσει ουρά δεκάδων μέτρων. Οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν τα τεστ στη Νέα Παραλία, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έως τις 8 το βράδυ.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή: οι πολίτες δίνουν την ταυτότητα τους ή το ΑΜΚΑ τους, παίρνουν στα χέρια τους χαρτί προτεραιότητας για το τεστ, μπαίνουν με αυτό στις μονάδες και μόνον εφόσον είναι θετικοί ειδοποιούνται μέσω sms εντός δύο - τριών ωρών.

Στην πλειονότητά τους όσοι έχουν προσέλθεί είναι νεαρής ηλικίας. Κάποιοι πολίτες προσέρχονται γιατί έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα ενώ κάποιοι άλλοι γιατί ανησυχούν για την υγεία τη δική τους και των συγγενών τους, καθώς έχουν στο περιβάλλον τους άτομα από ευπαθείς ομάδες.

«Ήρθα για τεστ γιατί είχα επαφή με κρούσμα»

«Έχω έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα», σημείωσε 21χρονη γυναίκα που περιμένει στην ουρά. Όπως είπε το τελευταίο διάστημα έβγαινε αλλά τηρούσε τα μέτρα.

Κάποιοι πολίτες βρήκαν την ευκαιρία να εξεταστούν σήμερα καθώς, όπως σημειώνουν, είναι δύσκολο να κάνεις τεστ σε κάποιο νοσοκομείο ή κέντρο του ΕΟΔΥ εγκαίρως με αποτέλεσμα η μόνη λύση να είναι ο ιδιωτικός τομέας.

«Σε κανένα νοσοκομείο δεν μας έκαναν το τεστ παρότι είχα επαφή με κρούσμα. Όταν απευθύνθηκα στα κέντρα του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλονίκη, έκανα μια ολόκληρη ημέρα να πιάσω γραμμή και όταν μου απάντησαν μου είπαν πως έχει τεστ σε μια εβδομάδα», σημείωσε η 48χρονη Δέσποινα Τσαουσίδου.

Αρκουμανέας: Μας ανησυχεί η Θεσσαλονίκη

«Μας ανησυχεί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, που βρίσκεται από το πρωί στην πόλη η οποία φαίνεται ότι είναι μία ανάσα από το πέρασμά της στο επίπεδο 4 του χάρτη ασφαλείας για τον κορωνοϊό, δηλαδή να περάσει σε κατάσταση lockodown.

«Τα λύματα δείχνουν πως θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και τις επόμενες ημέρες», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας, μετά τη συνάντησή του με τον πρύτανη του ΑΠΘ.

Ερωτηθείς για το εάν θα αποφασιστεί lockdown για τον νομό Θεσσαλονίκης, ο ίδιος σημείωσε ότι «θα τα δούμε όλα σήμερα, θα τα συζητήσουμε».

«Είναι σαφές ότι η κατάσταση είναι δύσκολη σε όλη τη χώρα και σε όλη την Ευρώπη. Λαμβάνονται παντού μέτρα για lockdown σε περιοχές που είναι 5 και 10 φορές χειρότερα από εμάς, για αυτό κι εμείς συζητούμε με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων», κατέληξε.

O κ. Αρκουμανέας θα έχει συναντήσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Συγκεκριμένα, θα έχει συνάντηση στις 12 το μεσημέρι με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων του κτηρίου Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, στις 13.30’.

Μετά τη συνάντηση, οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Αρκουμανέας θα επισκεφτούν το ιατρείο του ΕΟΔΥ, στην είσοδο της Βίλας Αλλατίνι, εντός του αύλειου χώρου της Περιφέρειας, όπου πραγματοποιούνται τεστ για τον κορωνοϊό.