Skip to main content

Τέσσερα νέα οχήματα για την πυρόσβεση στη νομαρχία Θεσσαλονίκης

Παραδόθηκαν σήμερα τέσσερα οχήματα 4Χ4 στη Διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος της νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
«Ευαισθητοποιημένη η νομαρχία μας παραδίδει σήμερα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, στην Πυροσβεστική και τους δήμους του νομού, τέσσερα νέα οχήματα που μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες προστασίας του περιαστικού δάσους». Αυτό τόνισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης κατά τη σημερινή τελετή παραλαβής τεσσάρων οχημάτων 4Χ4 στη Διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος της νομαρχίας.

Τα οχήματα θα αξιοποιηθούν ως πυροσβεστικά για την περιπολία και τηνεπίβλεψη του περιαστικού δάσους κατά τους θερινούς μήνες. Είναι μιαχορηγία της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια.

Στις δηλώσεις τους, τόσο ο γενικός διευθυντής Βορείου Τομέα των ΕΛΠΕ, Κώστας Σγουρής, όσο και ο διευθυντής πωλήσεων της FORD, Γιάννης Παστιόλας, ευχαρίστησαν τον κ. Ψωμιάδη και τη νομαρχία για τη συνεργασία. «Μέσω της Εταιρικής κοινωνικής ευθύνης κάναμε πράξη αυτά που λέμε για το περιβάλλον» είπε ο κ. Σγουρής, ενώ για «προσφορά στην πυρόσβεση» μίλησε ο κ. Παστιόλας.

Τέλος, ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Τσαμασλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η προσπάθεια για την προσθήκη σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού με οχήματα άμεσης επέμβασης και παρέμβασης είναι πλέον στα χέρια της νομαρχίας.

Τα νέα αυτοκίνητα θα έχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης κατάλληλου εξοπλισμού στην καρότσα, που περιλαμβάνει δοχείο με νερό, συνοδευόμενο από αντλητικό σύστημα. Τα οχήματα θα χρησιμοποιούνται ως πυροσβεστικά κατά τους θερινούς μήνες, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο θα αξιοποιούνται ως περιπολικά για την προστασία του περιβάλλοντος.