Skip to main content

Στις 16 Σεπτεμβρίου το Rally ΔΕΘ με 24 πληρώματα από όλη την Ελλάδα

Ο αγώνας μετράει συνολικά 242,83χλμ, με πέντε ειδικές εκ των οποίων η μία πλήρως επαναλαμβανόμενη και συνολικά 63,35χλμ.

Είκοσι τέσσερα πληρώματα από όλη την Ελλάδα θα στηθούν στην εκκίνηση του 51ου Rally ΔΕΘ και θα δώσουν μάχη σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας μετράει συνολικά 242,83χλμ με πέντε ειδικές διαδρομές εκ των οποίων η μία πλήρως επαναλαμβανόμενη και συνολικά 63,35χλμ.

Ο Σταύρος Μαράτος Πρόεδρος Α.Ο.Θ. & Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 51ου Rally ΔΕΘ, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανό το Rally, με μεγάλες προσπάθειες που γίνονται. "Η φετινή διοργάνωση σχεδιάστηκε σε συνδυασμό με τις επιθυμίες των συμμετεχόντων και με την οικονομική κατάσταση. Συρρικνώθηκε και πλησίασε προς τη Θεσσαλονίκη η διοργάνωση", υπογράμμισε ο κ. Μαράτος.

"Όσοι έρθουν στην Έκθεση θα μπορούν να δουν από κοντά και το Rally και τα αυτοκίνητα και έτσι θα έρθουν πιο κοντά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό", τόνισε από την πλευρά του ο Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo. Κάλεσε φορείς και εταιρείες να στηρίξουν τις προσπάθειες της ΑΟΘ.

Ο αγώνας φέτος θα είναι μονοήμερος με τον Τεχνικό Έλεγχο να πραγματοποιείται το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00 – 18:00 στην Νότια πύλη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, με την Πανηγυρική Εκκίνηση να γίνεται στις 20:30 στον ίδιο χώρο.

Την Κυριακή το πρωί τα αυτοκίνητα θα εξέλθουν από το Service Park στις 09:00, προκειμένου να κινηθούν προς την πρώτη ειδική του αγώνα λίγο μετά την αλλαγή πορείας στο χωριό Λιβάδι, η οποία ξεκινάει στις 09:33.

Στη συνέχεια τα αγωνιστικά θα κινηθούν προς την περιοχή της Χαλκιδικής και ειδικά στο πιο κλασσικό κομμάτι της στο βουνό του Χολομώντα με την εκκίνηση της μεγαλύτερης ειδικής του αγώνα να δίνεται από το χωριό Παλαιόχωρα λίγο πιο πάνω από το κλασικό σημείο αφετηρίας, μετά την ταβέρνα «το Τζάκι» και κατάληξη στην περιοχή των παλαιών λατομείων.

Το Service Park θα γίνει στην περιοχή του οικισμού της Αγίας Αναστασίας, στην σκιά του γνωστού μοναστηριού, σε ένα κομμάτι που για ένα μεγάλο διάστημα χρησιμοποιούταν ως παράκαμψη της Εθνικής Οδού με τον τερματισμό του αγώνα να γίνεται στις 16:52 στην Νότια Πύλη της ΔΕΘ.

Και φέτος θα λάβει μέρος ο πρωταθλητής Ελλάδος για το 2017 και μέλος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Τσολακίδης με χορηγό επικοινωνίας τη Voria.gr. Θα αγωνιστεί με το γνωστό Skoda Fabia R5 και θα έχει δεμένο στο δεξιό bucket τον Χάρη Δήμο.

Από πίσω του θα ακολουθήσει ο Γεώργιος Αναπολιωτάκης από την Κρήτη με συνοδηγό τον Αθανάσιο Τσιούκα που, μετά την ατυχία τους στα Ιωάννινα, θα προσπαθήσουν να παραμείνουν στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος Ασφάλτου με ένα Mitsubishi Lancer EVO X.

Με το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά με διαρρύθμιση R4 ακολουθούν οι Καρπάνος - Καρπάνος οι οποίοι μας τιμούν για μία ακόμη φορά. Ο υιός στην θέση του οδηγού και ο πατέρας στην θέση του συνοδηγούν θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.