Skip to main content

Τέσσερις συλλήψεις για τη «γιάφκα» στο Χαλάνδρι

Στον εισαγγελέα οδηγούνται τρεις άνδρες και μία γυναίκα νεαρής ηλικίας για την βομβιστική επίθεση στην οικία της υποψήφιας βουλευτού του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Λούκα Κατσέλη.

Τέσσερα άτομα συνέλαβε η αστυνομία, με τη κατηγορία συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και βομβιστική επίθεση στο σπίτι της κα. Λούκα Κατσέλη, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Πρόκειται για ημεδαπούς, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, νεαρής ηλικίας, ο ένας εκ των οποίων διέμενε στο Γαλάτσι.

Στην έφοδο που πραγματοποίησε η αστυνομία σε διώροφη κατοικία στο Χαλάνδρι, λίγες μόλις ώρες μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού,μικρής ισχύος, σε πολυκατοικία επί της οδού Τσακάλωφ 28, στο Κολωνάκι,όπου βρίσκεται το σπίτι του Γ. Αρσένη και της Λ. Κατσέλη, εντόπισε «ακράδαντα» στοιχεία, που εμπλέκουν τους υπόπτους με την συγκεκριμένη επίθεση.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας στη φερόμενη ως έδρα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» βρέθηκαν: αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε χύτρα, όμοιος με αυτόν που εξερράγη χθες το μεσημέρι, μηχανισμός πυροδότησης, εκρηκτικοί μηχανισμοί σε συσκευασία, ποσότητα εκρηκτικής ύλης, που έχει σταλεί για χημική εξέταση, έντυπο υλικό και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Ακόμη οι άνδρες της ασφάλειας βρήκαν και κατάσχεσαν ένα πιστόλι και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων, καθώς και  3.800 ευρώ κρυμμένα σε ειδική συσκευασία.

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πως οδηγήθηκε η έρευνα της αστυνομίας στο συγκεκριμένο οίκημα, ο εκπρόσωπος της ασφάλειας απάντησε πως υπήρχαν «ενδείξεις και μαρτυρίες» που οδήγησαν εκεί την έρευνα, ενώ ήταν κατηγορηματικός πως η αστυνομία δεν διενέργησε παρακολούθηση του χώρου.
«Η Αστυνομία βρίσκεται σε αμάχητα τεκμήρια. Δεν παρακολουθούνται χώροι και πρόσωπα, αλλά γίνεται διασύνδεση μέσω στοιχείων».

Ερευνες και στη θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την έφοδο της αντιτρομοκρατικής στο Χαλάνδρι, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ανάλογη έρευνα και στη Θεσσαλονίκη.

Σχόλια από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ.
Σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος Τύπου τις Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε όχι σοβαρά τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι οι συλλήψεις έγιναν επίτηδες μέσα στην προεκλογική περίοδο για να ευνοηθεί πολιτικά η κυβέρνηση. Παρόμοια με τα δημοσιεύματα σχόλια έκανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών για να αξιολογηθεί συνολικά η κατάσταση.  

Business Story
Off