Skip to main content

Θα περικοπεί μέχρι και το 90% των δρομολογίων των ΚΤΕΛ για Αθήνα

Περικοπές των προγραμματισμένων δρομολογίων των ΚΤΕΛ για Αθήνα προαναγγέλλει η διοίκηση της εταιρίας, αφού η μείωση των εισιτηρίων αγγίζει το 74% μετά το κλείσιμο των Τεμπών.
του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr


Περικοπές των προγραμματισμένων δρομολογίων των ΚΤΕΛ για Αθήνα προαναγγέλλει η διοίκηση της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη, αφού η μείωση των εισιτηρίων αγγίζει το 74% μετά το κλείσιμο των Τεμπών.

«Υπάρχει μια κρίσιμη ημερομηνία, η 17 Ιανουαρίου, οπότε και τελειώνει η απόφαση της Τροχαίας Λάρισας και θα βγει υπουργική απόφαση για το περαιτέρω κλείσιμο των Τεμπών. Μεχρι τότε δεν μπορούμε να έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία για τη χρονική περίοδο κατά την οποία θα είναι μειωμένα τα δρομολόγια», αναφέρει στη Voria. gr ο κ. Σάκης Γεωργιάδης, διευθυντής των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, η μείωση των δρομολογίων θα είναι ανάλογη με το πόρισμα της υπουργικής απόφασης.

«Αν η απόφαση λέει ότι τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά για ακόμη 3 μήνες, θα περικόψουμε το 60% των δρομολογίων. Αν αναφέρει ότι θα μείνουν κλειστά για ένα μήνα, το 10%, ενώ αν πει για 9 μήνες, θα κόψουμε το 90%», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε η Voria.gr σε προηγούμενο δημοσίευμά της, η μείωση των εισπράξεων έχει φτάσει το 74%. Την περίοδο των εορτών η πτώση των εισπράξεων άγγιξε το 80% σε σχέση με πέρσι.

Η διάρκεια του ταξιδιού για Αθήνα φτάνει και τις 9 ώρες από τις παρακάμψεις. Το πρόβλημα αντιμετωπίζουν και αλλά τρία ΚΤΕΛ, αυτά της Λάρισας, της Πιερίας και του Βόλου που καθημερινά περνούσαν από τα Τέμπη.