Skip to main content

Θα συνεχισθεί η μονομαχία Goody's - McDonald's

Στην σύναψη μιας στρατηγικής συμμαχίας, η οποία θα της επιτρέψει να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα προσανατολίζεται η θυγατρική της McDonald's στην χώρα μας.

Στην σύναψη μιας στρατηγικής συμμαχίας, η οποία θα της επιτρέψει να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα προσανατολίζεται η θυγατρική της McDonald's  στην χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχικές σκέψεις ακόμα και για απο-επένδυση της από την εγχώρια αγορά, τελικώς, εγκαταλείφθηκαν, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να μην πάνε χαμένα τα χρόνια και κυρίως τα λεφτά που επενδύθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια. Η αλήθεια είναι πάντως ότι όλο αυτό το διάστημα ενώ η παρουσία της αλυσίδας σε όλη την επικράτεια ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική τα οικονομικά της αποτελέσματα δεν ήταν ανάλογα.

Γεγονός το οποίο έχει προβληματίσει τη μητρική, η οποία σκέφθηκε ακόμα και το ενδεχόμενο της αποχώρησης. Τελικώς, όμως φαίνεται ότι επικράτησαν πιο ψύχραιμες απόψεις κι έτσι η εταιρία όχι απλά παραμένει αλλά θα εντείνει τη μάχης της με τον άλλο μεγάλο της αγοράς την Goody's. Αυτή η τελευταία, άλλωστε, ήταν και ο βασικός λόγος που οι Αμερικανοί δεν μπόρεσαν «να βάλουν χέρι» στην ελληνική αγορά. Ο λόγος; Είχε κι εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο και τα μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά, αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της σε δεύτερο και τρίτο πλάνο.