Skip to main content

Θανάσιμη καταδίωξη στον Ασπρόπυργο: Στη φυλακή οι δύο νεαροί Ρομά

Οι δύο Ρομά, ηλικίας 20 και 17 ετών, συνελήφθησαν στις αρχές της εβδομάδας, ενώ σε βάρος τους υπάρχει κατηγορία για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Ενώπιον του ανακριτή Πειραιά απολογήθηκαν την Παρασκευή οι δύο συλληφθέντες για την αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, που οδήγησε στον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού και στον σοβαρό τραυματισμό ακόμη ενός ενστόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, οι συλληφθέντες στις απολογίες τους ομολόγησαν την πράξη της κλοπής, ωστόσο αρνήθηκαν την εμπλοκή τους και την υπαιτιότητά τους στο δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός.

Μετά την απολογία τους οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Οι δύο Ρομά, ηλικίας 20 και 17 ετών, συνελήφθησαν στις αρχές της εβδομάδας, ενώ σε βάρος τους υπάρχει κατηγορία για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα, ο 17χρονος κατηγορείται για αντίσταση και απείθεια, συμμετοχή σε συμμορία, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος και βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί ταυτοτήτων.

Ο ίδιος φέρεται να είχε καταθέσει στις Αρχές πως «μαζί με τον ξάδερφό μου πήγαμε και κλέψαμε ένα αμάξι και συναντηθήκαμε με τους άλλους λίγο πιο μετά. Στην αρχή μπήκαμε όλοι στο ίδιο αυτοκίνητο. Μετά κλέψαμε άλλο ένα. Μετά κλέψαμε ακόμα δύο. Στο Δαφνί μας πήρανε χαμπάρι οι αστυνομικοί, ήθελαν να μας σταματήσουν. Εμείς δεν σταματήσαμε. Εγώ μετά έφυγα, πήγα στο Πέραμα και άφησα το αμάξι».

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο συνεργοί τους, από τους οποίους ο ένας έχει ταυτοποιηθεί. Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Το χρονικό της αιματηρής καταδίωξης

Η καταδίωξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αστυνομικές δυνάμεις (ένα περιπολικό και μία μηχανή) ακολουθούσαν δύο ύποπτα οχήματα που δεν σταμάτησαν σε σήμα τους.

Το ένα εκ των οχημάτων –το οποίο είχε κλαπεί από την οδό Ματρόζου στη Νίκαια– στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου, στον Ασπρόπυργο, πραγματοποίησε απότομα αλλαγή κατεύθυνσης, με αποτέλεσμα ο οδηγός του περιπολικού να πατήσει απότομα φρένο για να αποφύγει το καταδιωκόμενο όχημα. Η μηχανή της ΔΙ.ΑΣ. που ακολουθούσε έπεσε στο περιπολικό με αποτέλεσμα οι δύο αστυνομικοί να εκσφενδονιστούν. 

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. μεταφέρθηκαν στο «Θριάσιο» και αργότερα ο 29χρονος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του. Ο συνεπιβάτης του μεταφέρθηκε εν συνεχεία στο «401» και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του, ωστόσο, οι γιατροί επιλέγουν να τον κρατούν σε καταστολή.