Skip to main content

Θάνατος 17χρονου Ρομά: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο στον αστυνομικό

Ο 41χρονος αρχιφύλακας ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε στον αστυνομικό της ΟΠΚΕ, για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομά στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Ο 41χρονος αρχιφύλακας οδηγήθηκε τη Δευτέρα στον εισαγγελέα Θηβών, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της παράνομης εκτέλεσης πυροβολισμού εξουδετέρωσης, ωστόσο, ζήτησε και πήρε προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι ο νεαρός επιχείρησε να του πάρει το όπλο, ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών.

Νωρίτερα, από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε πως «οι αστυνομικοί προσέγγισαν το όχημα προκειμένου να προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ελεγχόμενος οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται».

Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός κρατείται, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε και ΕΔΕ. Για το περιστατικό έχουν καταθέσει επίσης και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες, πέραν των τριών ανηλίκων που ήταν μαζί με το θύμα.

Πηγή: Καθημερινή