Skip to main content

Θάνατος 29χρονου αστυνομικού: Πώς έγινε η μοιραία καταδίωξη - Μία σύλληψη

Ο συνεπιβάτης του άτυχου αστυνομικού μεταφέρθηκε στο «401» και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος

Τραγική κατάληξη είχε η καταδίωξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα από τη Νίκαια έως τον Ασπρόπυργο με έναν 29χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να χάνει τη ζωή του και έναν ακόμη να τραυματίζεται.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αστυνομικές δυνάμεις (ένα περιπολικό και μία μηχανή) ακολουθούσαν δύο ύποπτα οχήματα που δεν σταμάτησαν σε σήμα τους.

Όπως γράφει η Καθημερινή, το ένα εξ αυτών –το οποίο είχε κλαπεί από την οδό Ματρόζου στη Νίκαια– στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου, στον Ασπρόπυργο, πραγματοποίησε απότομα αλλαγή κατεύθυνσης, με αποτέλεσμα ο οδηγός του περιπολικού, θέλοντας να αποφύγει το καταδιωκόμενο όχημα, να πατήσει απότομα φρένο και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ η οποία ακολουθούσε τον σταθμό να πέσει στο περιπολικό. Οι δύο αστυνομικοί εκσφενδονίστηκαν στον αέρα.

Διαβάστε επίσης - Σοκάρουν οι φωτογραφίες με τη διαλυμένη μηχανή του νεκρού αστυνομικού σε καταδίωξη στον Ασπρόπυργο

Μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο «Θριάσιο», όπου λίγο αργότερα ο 29χρονος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του. Ο συνεπιβάτης του μεταφέρθηκε εν συνεχεία στο «401» και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος.  

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το όχημα εν τέλει ακινητοποιήθηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη ο οδηγός του. Κατά πληροφορίες, πρόκειται για 20χρονο Ρομά. Το δεύτερο όχημα διέφυγε και αναζητείται. 

Δείτε επίσης - Οικονόμου: Άλλος ένας αστυνομικός έπεσε στον βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία

Σε δήλωσή του για το περιστατικό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρει:

«Άλλος ένας Ελληνας αστυνομικός έπεσε στον βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει τον δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης».

Πηγή: Καθημερινή