Skip to main content

Θάσος: Η φωτιά έκαψε σχεδόν 4 χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους - Χωρίς ενεργό μέτωπο

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά κατέκαψε περίπου τέσσερις χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους - Αναμένεται η πολυπόθητη βροχή.

Σαφώς βελτιωμένη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο στη Σκάλα Ποταμιάς στο νησί της Θάσου μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση τα ξημερώματα του Σαββάτου που είχε ως αποτέλεσμα να καούν δασικές ορεινές εκτάσεις μέσα σε μια ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί από το πρωί εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Λίγο πριν τις 12 η από αέρος συνδρομή περιορίστηκε και η μάχη δίνεται κατά βάση από τους πυροσβέστες και τα υδροφόρα οχήματα καθώς δεν υπαρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο μικρές αναζωπυρώσεις.

Στην πρωτεύουσα του νησιού, στον Λιμένα, έχει πιάσει βροχή, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις μεταφέρεται και στην περιοχή που έχει πιάσει φωτιά. Οι κάτοικοι και οι πυροσβέστες που επιχειρούν ελπίζουν σε αυτό το... δώρο για να περιοριστεί η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά κατέκαψε περίπου τέσσερις χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους

Εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής μεγάλης σημασία είναι και η καταλυτική βοήθεια των εθελοντών αλλά και των κατοίκων του νησιού.

Καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω αδυναμίας προσβασιμότητας της περιοχής, προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και να εμποδίσουν την ανάπτυξη της φωτιάς. Το έργο τους πάντως δυσκόλευε το γεγονός ότι η φωτιά είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Φωτογραφίες: Facebook