Skip to main content

Θεοδωράκης: Θα επιμείνω με το Ποτάμι μέχρι το τέλος

Είναι μεγάλη η προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να κάψουν τον ενδιάμεσο χώρο, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Για τις επόμενες κινήσεις του Ποταμιού, ενόψει εκλογών, μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, παρουσιάζοντας μάλιστα και τις πέντε προτεραιότητες του κινήματος.

Κρίνοντας αναγκαίες τις πολιτικές συνεργασίες, ο Στ. Θεοδωράκης είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον RealFm: «Είναι μεγάλη η προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να κάψουν τον ενδιάμεσο χώρο. Να στραφεί ο κόσμος δηλαδή είτε δεξιά είτε αριστερά. Θα είναι μία ήττα της δημοκρατίας αν συμβεί αυτό. Μόνο με τη συνεργασία των μικρότερων φωνών θα βρεθούν οι λύσεις που χρειάζεται η χώρα».

Όπως είπε,  δεν ρίχνει «καμία γέφυρα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πολιτική όμως δεν μπορεί να πηγαίνουμε είτε στο "ναι σε όλα" είτε στό "όχι σε όλα". Η σύγχρονη ευρωπαϊκή συμπεριφορά είναι να μην έχεις ταμπέλες αλλά να κρίνεις την κάθε πρόταση ξεχωριστά και να αποφασίζεις ανάλογα».

Ο επικεφαλής του κινήματος δήλωσε ότι στο μισό ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού θα είναι Έλληνες που ζουν σήμερα εκτός των συνόρων και παρουσίασε συνοπτικά τις πέντε προτεραιότητες  της παράταξης.

Αυτές είναι:  Πρώτα οι νέοι - Έξω τα κόμματα από τη δημόσια διοίκηση, τα πανεπιστήμια, τη δικαιοσύνη - Μπροστά το περιβάλλον - Ναι στη διαφορετικότητα (και τα δικαιώματα του ΕΝΟΣ έχουν για μας σημασία) - Ναι στην δική σου δουλειά.

Τέλος, τόνισε: «Θα επιμείνω με το Ποτάμι μέχρι τέλους. Πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια για μια άλλη πολιτική που θα φέρει και μια άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα αλλιώς».