Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Υποδοχή... πρωθυπουργού για Μητσοτάκη στο Export Summit

Παρόντες για την ομιλία Μητσοτάκη είναι όλοι οι βουλευτές Α και Β Θεσσαλονίκης και όλοι οι επίδοξοι υποψήφιοι των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Εξαιρετικά μεγάλη η κινητοποίηση για την ομιλία Μητσοτάκη στο 7ο Export Summit του ΣΕΒΕ, καθώς το Porto Palace στην παλιά δυτική είσοδο Θεσσαλονίκης γέμισε ασφυκτικά από νωρίς με τους τελευταίους να αναγκάζονται να σταθμεύσουν ακομη και ενάμισι χιλιόμετρα μακριά για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ.

Στον χώρο το σύνολο των στελεχών της ΝΔ Θεσσαλονίκης, δήμαρχοι, όπως ο Γιάννης Δαρδαμανέλης της Καλαμαριάς, που είχε και κατ' ιδίαν συνομιλία με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος του έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη του και του είπε πως η επικράτηση του ήταν από τα πλέον αξιοσημείωτα γεγονότα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη δημοσίως από μικροφώνου τον νέο πρύτανη του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου και είπε πως προσβλέπει στη συνεργασία μαζί του. Προανήγγειλε μάλιστα ότι την επόμενη εβδομάδα, το πιθανότερο το Σάββατο 22 Ιουνίου, θα είναι και πάλι στη Θεσσαλονίκη όπου θα κάνει τη μεγάλη προεκλογική του συγκέντρωση σε υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ.

Παρόντες είναι όλοι οι βουλευτές Α και Β Θεσσαλονίκης, όλοι οι επίδοξοι υποψήφιοι των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι αντιπεριφερειάρχες Βούλα Πατουλίδου και Κώστας Γιουτίκας, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, όπως ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, των εξαγωγέων και της ναυτιλίας. Ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, απουσίαζε καθώς ήταν κεντρικής ομιλητής σε διεθνή διάσκεψη στη Ρουμανία για την ενέργεια.

Επίσης το «παρών» έδωσαν δεκάδες στελέχη του κόμματος από την Κεντρική Μακεδονία και βέβαια σύσσωμη η ηγεσία της ΝΔ Θεσσαλονίκης με τον Τάσο Σπηλιόπουλο και τους προέδρους των τεσσάρων ΝΟΔΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Κωνσταντόπουλος προλόγισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μεταξύ άλλων είπε ότι η Θεσσαλονίκη και η οικονομία είναι σε κρίσιμη καμπή κσι μόνη ελπίδα για την ανάπτυξη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ.