Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
x

«ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ» ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν από τα εδάφη της Βόρειας Κορέας το πρωί. Οι Νοτιοκορεάτες στρατιώτες ανταπάντησαν, κάνοντας χρήση των όπλων τους

Επεισόδιο με ανταλλαγή πυρών έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής στα σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, αναζωπυρώνοντας την ένταση στην περιοχή, μία ημέρα μετά τη δημόσια επανεμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται ενημέρωση από τη Νότια Κορέα, οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν από τα εδάφη της Βόρειας Κορέας στις 7.41 το πρωί (τοπική ώρα).

Με βάση την ίδια ενημέρωση, τα πυρά στρέφονταν προς την ένοπλη φρουρά της Νότιας Κορέας στα σύνορα των δύο χωρών.

Οι Νοτιοκορεάτες στρατιώτες ανταπάντησαν, κάνοντας χρήση των όπλων τους, χωρίς ωστόσο, να υπάρξουν αναφορές για τραυματίες.

Το παραπάνω επεισόδιο επήλθε μετά την επανεμφάνιση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ο οποίος είχε να δώσει σημάδια ζωής από τις 11 Απριλίου.

Κατά το διάστημα που μεσολάβησε, αναπτύχθηκαν διάφορες εικασίες και φήμες, οι οποίες έκαναν λόγο ότι ο Κιμ είτε πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια, είτε έχει ήδη πεθάνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ένοπλα επεισόδια στα σύνορα των δύο χωρών λαμβάνουν χώρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, παρότι τα τελευταία χρόνια έχουν ελαττωθεί σημαντικά.

Πηγή φωτογραφίας: AP Photo/Ahn Young-joon
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ