Τετάρτη 27 Μαΐου 2020
x

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΝΕ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΑΦΙΣΕΣ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Είχε άνωθεν εντολές άραγε η συγκεκριμένη ομάδα ΔΙΑΣ να κατεβάζει τα πανό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ; διερωτάται σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Στην καταγγελία ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατέβασαν το Σάββατο πανό των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν οι Τομεακές Οργανώσεις δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Όπως αναφέρουν οι οργανώσεις ανήρτησαν πανό σε κεντρικά σημεία της πόλης και στον Περιφερειακό με συνθήματα διεκδίκησης άμεσων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων όπως: "Διεκδικούμε ουσιαστική προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Ο λαός έχει πληρώσει πολλά - Δεν θα πληρώσει ξανά" και "Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή. Τη δυναμώνουμε για ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου τομέα υγείας!".«Είχε άνωθεν εντολές άραγε, αυτές τις κρίσιμες μέρες για τη δημόσια υγεία του λαού, η συγκεκριμένη ομάδα ΔΙΑΣ να κατεβάζει τα πανό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ; Αυτός είναι ο ρόλος τους;», αναφέρεται στην καταγγελία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:


Στα πλαίσια ενημέρωσης του λαού και διεκδίκησης άμεσων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων οι Τομεακές Οργανώσεις Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ όπως συμβαίνει σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα ανήρτησαν πανό σε κεντρικά σημεία της πόλης και στον Περιφερειακό με συνθήματα όπως : "Διεκδικούμε ουσιαστική προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Ο λαός έχει πληρώσει πολλά - Δεν θα πληρώσει ξανά" και "Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή. Τη δυναμώνουμε για ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου τομέα υγείας!".

Ο κ. Χαρδαλιάς, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, χτες διαμήνυσε πως την απαγόρευση μετακινήσεων, συναθροίσεων κλπ. θα επιτηρεί ισχυρή παρουσία της αστυνομίας μέσα στο Σαββατοκύριακο, σε πάρκα, μεγάλες πλατείες, χώρους. Βέβαια για τον καθημερινό κι αθέατο συνωστισμό, μαζί με έλλειψη μέτρων προστασίας, ιδιαίτερα σε χώρους δουλειάς, σε μέσα μεταφοράς, σε ουρές όπου ο κόσμος, ακόμη κι ευπαθείς ομάδες, προμηθεύονται φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης δε μας είπε τίποτα.

Επίσης, δε μας είπε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν και άλλο ρόλο αυτές τις μέρες. Να κατεβάζουν τα πανό των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως έγινε το Σάββατο το πρωί με ιδιαίτερο εκνευρισμό και πάθος από ομάδα ΔΙΑΣ στην περιοχή της Τούμπας!!! Είχε άνωθεν εντολές άραγε, αυτές τις κρίσιμες μέρες για τη δημόσια υγεία του λαού, η συγκεκριμένη ομάδα ΔΙΑΣ να κατεβάζει τα πανό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ; Αυτός είναι ο ρόλος τους;
Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα δώσουμε τη μάχη στην υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων!

Στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών, στις προσπάθειές τους να ανταπεξέλθουν στον «πόλεμο» αλλά και στις διεκδικήσεις τους για να έχουν επαρκή και κατάλληλα όπλα στον πόλεμο. Σε κάθε εργατική οικογένεια που δοκιμάζεται, στις ακόμα περισσότερες που θα χρειαστούν την δύναμή μας, την αλληλεγγύη το επόμενο διάστημα.

Κανένας μόνος! Νικάμε τον φόβο! ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!


  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ