Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Συκιές: Η στιγμή που τα ορμητικά νερά πετούν όχημα μέσα σε ιχθυοπωλείο (vid)

Κάτοικος της περιοχής κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τη στιγμή που το όχημα παραδομένο στον χείμαρρο πετάγεται στο κατάστημα.

Σε ορμητικούς χειμάρρους μετατράπηκαν τα ξημερώματα οι οδοί Ρήγα Φεραίου από όπου διέρχεται και το ομώνυμο ρέμα και η οδός Βενιζέλου από όπου διέρχεται το ρέμα των Τειχών.

Η μεγάλη ποσότητα νερού μετέτρεψε τους δύο δρόμους σε ορμητικά ποτάμια με αποτέλεσμα να μετακινηθούν κάδοι και οχήματα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ένα από τα οχήματα κατέληξε σε ένα ιχθυοπωλείο που βρισκόταν στην οδό Βενιζέλου.

Κάτοικος της περιοχής μάλιστα κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τη στιγμή που το όχημα παραδομένο στα ορμητικά νερά καταλήγει στη βιτρίνα.

Αντιδράσεις από ΚΚΕ

Η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ στις Συκιές αφήνει αιχμές σε βάρος του δημάρχου Νεάπολης Συκεών Σίμου Δανιηλίδη για το γεγονός ότι δεν έγινε κακένα αντιπλημμυρικό έργο, αλλά και γιατί δεν εμφανίστηκε κανείς από τον δήμο.

«Η στάση τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της πολιτείας είναι εξοργιστική, καθώς από τις 2 τα ξημερώματα που ξεκίνησαν οι καταστροφές μέχρι σήμερα το μεσημέρι δεν είχε εμφανιστεί κανείς υπεύθυνος στα σημεία, ενώ προκλητικά δεν απαντούσαν σε κανένα τηλεφώνημα των πολιτών! Οι κάτοικοι προσπαθούσαν για ώρες μόνο με τα χέρια τους και τη βοήθεια της πυροσβεστικής η οποία προφανώς άργησε πολύ να φτάσει, αφού είχε να αντιμετωπίσει κλήσεις για πάνω από 500 αντλήσεις υδάτων στην πόλη, ενώ αναγκάστηκαν ακόμα και να πληρώσουν συνεργείο από την τσέπη τους για να απομακρύνουν τα νερά!», αναφέρει η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ στις Συκιές.