Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 104 προσαγωγές και εννέα συλλήψεις

Στην προσαγωγή 104 ατόμων προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης, μέχρι χθες αργά το βράδυ. Εννέα άτομα, μεταξύ τους και δύο 16χρονοι, συνελήφθησαν για πρόκληση επεισοδίων.

Στην προσαγωγή 104 ατόμων προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης, μέχρι χθες αργά το βράδυ. Σε βάρος των ατόμων αυτών δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία και τελικά αποχώρησαν. Εννέα άτομα, μεταξύ τους και δύο 16χρονοι, συνελήφθησαν για πρόκληση επεισοδίων.

Χθες στις 22:10, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο 16χρονους ημεδαπούς, οι οποίοι πέταξαν πέτρες και μία βόμβα Μολότωφ κατά περιπολικού. Είχε προηγηθεί στις 9:30 το βράδυ η σύλληψη ενήλικου ημεδαπού έναντι της Πύλης Εμπορευμάτων της ΔΕΘ για ρίψη Μολότωφ κατά αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί στην περιοχή.

Στη 1:30 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καμάρας, ενώ ακολούθησε πορεία στις κεντρικές οδούς της Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια της πορείας κάποιοι από τους συμμετέχοντας έριξαν βόμβες Μολότωφ, πέτρες και ξύλα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε δύο αυτοκίνητα, αλλά και σε μικρό αριθμό καταστημάτων των οποίων έσπασαν τα τζάμια, κυρίως στην περιοχή της Καμάρας και κατά μήκος της οδού Εγνατίας.

Χθες η αστυνομία συνέλαβε πέντε ημεδαπής και μια αλλοδαπή (υπήκοο Ισπανίας) για συμμετοχή στα επεισόδια. Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε διάφορα σημεία διέλευσης της πορείας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αντικειμένων-πειστηρίων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία, ενώ θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Η νόμιμη διαδικασία θα εφαρμοστεί σε βάρος των γονέων των δύο ανηλίκων, οι οποίοι συνελήφθησαν στην περιοχή της Μηχανιώνας.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, κοντάρια, κράνη και άλλα αντικείμενα από τους προσαχθέντες διαδηλωτές.
 


φωτογραφία από τα κατασχεθέντα αντεικείμενα


Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τα ξημερώματα

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων κατά αυτοκινήτων σημειώθηκε στις 4:30 τα ξημερώματα στην Καλαμαριά, στην Πυλαία, αλλά και στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Business Story
Off