Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 11 συλλήψεις για προϊόντα μαϊμού και λαθραία τσιγάρα

Άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης κατάσχεσαν 859 προϊόντα παρεμπορίου και 4.381 πακέτα λαθραία τσιγάρα, προχωρώντας σε 11 συλλήψεις

Πάνω από 5.000 προϊόντα μαϊμού και λαθραία πακέτα τσιγάρα κατέσχεσαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ελέγχων αντιμετώπισης παράνομου υπαίθριου εμπορίου στο παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης, από τις 4 Νοεμβρίου έως και το απόγευμα της Κυριακής. Μάλιστα, συνελήφθησαν συνολικά 11 αλλοδαποί, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα στελέχη της Υπηρεσίας σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία Θεσ/νίκης και την ΕΛ.ΑΣ., ως μικτό κλιμάκιο του ΣΥΚΕΑΑΠ, προχώρησαν στη σύλληψη 5 αλλοδαπών, οι οποίοι κατείχαν και διέθεταν προς πώληση προϊόντα παρεμπορίου άνευ αδείας. Συνολικά κατασχέθηκαν 859 προϊόντα παρεμπορίου, 9 κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των 401 ευρώ, ως ποσό προερχόμενο από την πώληση προϊόντων παρεμπορίου.

Οι πέντε συλληφθέντες πρόκειται προσαχθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Παράλληλα, το Λιμεναρχείο ανακοίνωσε ότι σε διάστημα τεσσάρων ημερών (από 4 Νοεμβρίου έως και 7 Νοεμβρίου), αξιοποιώντας πληροφορίες και σε στοχευμένους ελέγχους, συνελήφθησαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας, έξι αλλοδαποί για παράβαση του νόμου 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν συνολικά 4.381 πακέτα λαθραία τσιγάρα και 61 συσκευασίες λαθραίου καπνού των 50 γρ. έκαστη. Επίσης κατασχέθηκαν 7 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 221,80 ευρώ, ως ποσό προερχόμενο από την πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων, ενώ το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων θα προσδιορισθεί από το Γ΄ Τελωνείο ΕΦΚ Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφία αρχείου