Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 11χρονη βρέθηκε σε λίγες ώρες χάρη στη δημοτική αστυνομία

Η 11χρονη εξαφανίστηκε σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και βρέθηκε λίγο αργότερα χάρη στη συμβολή δύο δημοτικών αστυνομικών.

Εύσημα στη δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης για τον άμεσο εντοπισμό 11χρονης που εξαφανίστηκε το απόγευμα στην πόλη δίνει με ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του και άλλοι δήμοι να ακολουθήσουν «το λαμπρό παράδειγμα».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σήμερα το απόγευμα, 21 Απριλίου, ο Οργανισμός έλαβε κλήση στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000» όπου και ενημερώθηκε για την εξαφάνιση 11χρονης από την Θεσσαλονίκη. Άμεσα, ξεκίνησε η συνεργασία με τις Αρχές για την ενεργοποίηση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων AMBER ALERT HELLAS,  ενώ ταυτόχρονα κινητοποιήθηκε η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής». Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης έσπευσαν άμεσα στην περιοχή για την αναζήτηση της ανήλικης.

Λίγη ώρα μετά, η ανήλικη εντοπίστηκε από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, Κοντό Βασίλη και Διαμαντίδη Χαράλαμπο, επισημαίνει ο Οργανισμίς, που τονίζει πως άμεσα στο σημείο έσπευσε η Κινητή Ιατρική Μονάδα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όπου και εξέτασε το παιδί και εξακριβώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης έχει εκπαιδευτεί προσφάτως από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα πλαίσια της ένταξης του δήμου Θεσσαλονίκης στο Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων AMBER ALERT HELLAS.

«"Το Χαμόγελο του Παιδιού" συγχαίρει τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης για το πολύτιμο έργο της και ελπίζει ότι, με την σειρά τους, αντίστοιχοι Δήμοι θα ακολουθήσουν αυτό το λαμπρό παράδειγμα» επισημαίνει ο Οργανισμός.   

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην 11χρονη και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής στήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

«"Το Χαμόγελο του Παιδιού" με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/ Μάθετε περισσότερα για το Amber Alert Hellas http://www.hamogelo.gr/gr/el/eksafanismena-paidia:ambert-alert-hellas/» καταλήγει η ανακοίνωση.

φωτογραφία αρχείου