Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οι φύλακες του νοσοκομείου Παπανικολάου ζητούν την ανανέωση της σύμβασής τους

Οι φύλακες ζητούν από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του νοσοκομείου να αναγνωρίσουν τον αγώνα που έκαναν μέσα στην πανδημία

Τη διαμαρτυρία τους για τη μη ανανέωσης της σύμβασης εργασίας τους στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη εκφράζουν οι 13 φύλακες του νοσοκομείου.

Οι φύλακες υποστηρίζουν ότι έχει κατατεθεί αίτημα από τη διοίκηση του νοσοκομείου για παραχώρηση της προστασίας του νοσοκομείου σε εργολαβική εταιρεία, με αποτέλεσμα 13 συμβασιούχοι που είχαν προσληφθεί ως φύλακες του νοσοκομείου μέσω ΑΣΕΠ να μένουν στον δρόμο.

Οι προσλήψεις είχαν πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2019 ενώ σημειώθηκαν δύο ανανεώσεις λόγω της πανδημίας. Όπως τονίζει στη Voria.gr ο εργαζόμενος Βαγγέλης Χριστοφορίδης με τον τρόπο αυτό εκτός του ότι θα απολυθούν οι 13 εργαζομένοι, η ιδιωτική εταιρεία θα δώσει και λιγότερα χρήματα στους νέους εργαζόμενους. «Τα δικά μας τα χρήματα δεν φτάνουν. Εμείς στο Παπανικολάου παίρνουμε 650 ευρώ, η ιδιωτική εταιρεία θα δώσει το πολύ 500 ευρώ στους εργαζομένους, ενώ οι υπηρεσίες θα κοστίζουν περισσότερο στο νοσοκομείο», υπογράμμισε.

Οι φύλακες ζητούν από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του νοσοκομείου να αναγνωρίσουν τον αγώνα που έκαναν μέσα στην πανδημία και την εργασία που προσέφεραν, καθώς, όπως λένε, αντιμετώπισαν όλα τα περιστατικά με επαγγελματισμό.

Τη στήριξή τους στο αίτημα των 13 εργαζομένων εξέφρασε και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Παπανικολάου, με την πρόεδρο Ελένη Σιώτου να δηλώνει ότι «οι συναδέλφοι στήριξαν το ΕΣΥ και το "ευχαριστώ" είναι να τους διώξουν και να έρθουν εργολάβοι», τόνισε.

Παράλληλα στήριξη στους εργαζόμενους εξέφρασε και η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη. «Οι Μητσοτάκης-Πλεύρης πετάνε στον δρόμο τους συμβασιούχους για να ξαναφέρουν τους εργολάβους στα νοσοκομεία. Με επιπλέον κόστος για το δημόσιο και με μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους στις εργολαβικές εταιρίες», ανέφερε συγκεκριμένα.