Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 147 νέοι εθελοντές και ασκούμενοι στην ΑΡΣΙΣ

Οι συνολικά 147 νέοι εθελοντές και ασκούμενοι συμμετείχαν κατά τη διάρκεια του 2023 σε εργαστήρια και εκδηλώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Σε βιωματικά εργαστήρια και δημόσιες εκδηλώσεις, με βασικό θέμα την εξοικείωση με τις αξίες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες, της ιδιότητας του πολίτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμμετείχαν κατά τη διάρκεια του 2023 οι συνολικά 147 νέοι εθελοντές και ασκούμενοι σπουδαστές του Κέντρου Εθελοντισμού και Πρακτικής Άσκησης της ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 113 νέους εθελοντές, στην πλειοψηφία τους γυναίκες (91), οι περισσότεροι από τους οποίους (76) ανήκουν στις ηλικιακές κατηγορίες από 18 μέχρι 39 ετών.

Είναι φοιτητές ή απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών κατά βάση εκπαιδευτικών και κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και επαγγελματικών σχολών.

Οι 34 ασκούμενοι είναι φοιτητές προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, από 20 μέχρι 25 ετών, από τους οποίος επίσης η πλειοψηφία είναι γυναίκες (29) και σπουδάζουν σε τομείς των κοινωνικών επιστημών.

Για την προώθηση των αξιών του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας, το Κέντρο Εθελοντισμού και Πρακτικής Άσκησης της ΑΡΣΙΣ συνεργάστηκε με δήμους, δημόσια σχολεία και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, άλλες οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς και το Κέντρο Υποστήριξης Νέων (ΚΥΝ) της ΑΡΣΙΣ.

Οι δημόσιες εκδηλώσεις που έγιναν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με τη συμμετοχή του κοινού προωθούσαν μηνύματα ενάντια στη μισαλλοδοξία, καλλιεργούσαν την εμπέδωση της αξίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και είχαν άμεσο υλικό αποτύπωμα με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης που διατέθηκαν σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το Κέντρο Εθελοντισμού και Πρακτικής Άσκησης ΑΡΣΙΣ λειτουργεί στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο «ΩΡΙΩΝ-Συνέχιση δράσεων για την Πρόληψη της Περιθωριοποίησης των Ανηλίκων και την Προστασία του Παιδιού» έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027» (κωδ. ΟΠΣ 6001468) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).