Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 57 φορές ήχησαν οι καμπάνες της Μητρόπολης, όσες και τα θύματα των Τεμπών (video)

Οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες χτύπησαν στις 10 το πρωί - 57 πένθιμα χτυπήματα για τις ψυχές των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας

Πενήντα επτά φορές ήχησαν οι καμπάνες στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όσες και ψυχές που χάθηκαν έναν χρόνο πριν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Οι καμπάνες, μετά από αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, Μαρίας Καρυστιανού, προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της χώρας  χτύπησαν στις 10:00 το πρωί 57 φορές, μία για κάθε ψυχή που χάθηκε.

Σε ανάρτησή της η κ. Καρυστιανού ευχαρίστησε την Εκκλησία για την αποδοχή της πρόσκλησής τους. «Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή και την υλοποίηση της παράκλησης μας. Εξάλλου είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο. Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών», είπε.

«Θα ηχήσει η καμπάνα να εξαγνιστούν οι ψυχές των αθώων, να ενθυμηθούμε την ευθύνη μας στη ζωή. Ελπίζουμε στην Ανάσταση και στην αντάμωση. Μέχρι τότε η αλήθεια θα κάνει κρότο!», καταλήγει